Amerikanske Converge var et trekkplaster for mange denne lørdagen. Vika scenen var temmelig folksom da kvartetten fra Massachusetts gikk på ca halv åtte. Med ettermiddagssola i øya var det ikke mye bandet fikk se av de mange fremmøtte, men skal dømme etter innsatsen både hørte og følte de det spente publikummet.

Anført av en gestikulerende og engasjert Jacob Bannon på vokal langet de ut musikalske velretta ballespark. En blandig av mathcore, hardcore og punk kom rullende ut over gressletta. Bandet gjorde en helhjerta innsats, men fikk allikevel ikke det kvelertaket på publikum man kunne antatt på forhånd. Det var høyt, det var tøft, men det var ikke suverent.


picture

De skal ha for å rocke helt vilt på scenen. Jeg tror ikke noen i bandet stod i ro et helt sekund i løpet av 40 min. Denne utageringen går faktisk overraskende lite ut over spillinga, for det låt for det meste tight og bra. Det var antydning til circlepit i front, men den tok aldri helt av. Et sympatisk band som var svært så takknemmelige for å få spille i Norge. Neste gang håpet de at det var en mindre innendørs venue, så det kunne bli litt mer intimt, og veit du hva? Det håper virkelig jeg og.

Foto: Erik Moholdt