Britiske Gallows har det siste året virkelig svingt seg opp på den europeiske punk/hardcore-scenen. Lørdag kveld blåste de håret av et stappfullt Garage, og søndag var det duket for ekstrakonsert. Etter alle gjetordene som gikk om lørdagens konsert var jeg rimelig spent på hva søndagen ville bringe. Mitt første live-møte med bandet bak den suverene "Grey Britain"-plata, og det var faen meg på tide.

Wolves Like Us, et lokalt rockeband med referanser til både hardrock, punk og hardcore, dro i gang publikum på en bra måte. Flinke folk med mange år på baken. Uten å ha noe forhold til bandet fra før var det litt vrient å henge med, men publikum ga god respons og det var digg at ikke bandet var like utagerende som hovedbandet.

For her snakker vi faen meg utagering! Makan til musikalske knyttnever i trynet er det langt i mellom. Fra første tone var publikum i ekstase og når vokalist og opprørstryne Frank Carter ankommer scenen tar det fullstendig av. Allerede som låt nr to kommer fortreffelige "London Is The Reason", for ikke å si "Oslo Is The Reason" som den var døpt om til for anledningen. Og fy faen som det kokte i kjellern på Garage akkurat nå. Godeste Carter er midt ute i et ellevilt publikum, lyden dundrer ut av høytalerne og bandet groover hardt fra scenen. Suverent!

Til tider var lyden så høy og grumsete at det var umulig å skille noe særlig. Allikevel er dette utvilsomt noe av det tøffeste som har besøkt Garagekjellern. Et band, anført av en karismatisk forbanna brite, som har publikum i sin hule hånd fra start til slutt. Moshpits, crowdsurfing, circlepit, ja alt var tilstede. Materiale fra begge skivene de har ute og et løfte om gjensyn til neste år med ny plate i sekken. Ja jøss. Håper det går kjapt!


Foto: Stian Kaspersen, Musikknyheter.no - Hove 2010.

Gallows på Myspace
www.Gallows.co.uk