Mandag er liksom ikke førstevalg picture
hvis man kunne velge når de beste banda skulle innta byen sin. Som de fleste forhåpentligvis er klar over ligger ikke den slags valgmuligheter for oss vanlig dødelige, så når selveste Monster Magnet inntar Tigerstaden er det bare å møte opp. Dette hadde også folk tydelig fått med seg for når hovedbandet gikk på scenen litt over kl 22 mandag kveld var det et rimelig fullt Rockefeller som tok imot Dave "Spacelord" Wyndorf og co. Beklagelig nok har hovedgitarist Ed Mundell kasta inn håndkleet rett før turnèstart og etter hva som står på nettet kommer han ikke tilbake heller.
Første låt ut var; jada, "Dopes To Infinity". En suveren rockelåt som straks satte publikum i stemning. Når de da følger opp med den monsterfeite "Crop Circle" sier det seg selv at gulvet i gamle Torgata bad gynget som aldri før. En mektig start fra en spacelord i godlynne. De har akkurat sluppet skiva "Mastermind" og måtte jo legge inn noen obligatoriske låter derfra, selv om både band og publikum vet at det ikke er derfor man kommer. Nå skal det sies at de låt bra de og, men stemninga tok aldri helt av på det nye materialet. Lyden var seig og god og når de harver løs med tyngden godt under kjellernivå finnes det få bedre steder å være.

Han nye gitaristen (som han jo selvsagt heter) spilte bra nok, men etter å ha hørt Monster Magnet en del ganger var det et ganske tydelig fravær av herr Mundell. Den tighte og reine spillestilen hans kan nok vise seg svært så vanskelig å erstatte. Men som sagt, han nye spilte bra. No Question. Og det gjorde resten av magnetene også. akkompagnert av store doser space-ekko, klanger og en passe psykedelisk backdrop-film halte de denne konserten trygt i land. Det går jo mye på rutine etter så mange år, men det virket oppriktig som om Dave og gutta koste seg. Med flere låter fra "Dopes To Infinity" på repertoaret og "spacelord" og "Powertrip" som henholdsvis første og andre avslutning viste Monster Magnet at de fremdeles har balletak på publikum i 2010.


picture

Foto: Rayma

Monster Magnet Official
Monster Magnet Myspace