Etter at Annotations of an Autopsy og Trigger the Bloodshed hadde gjort et overraskende glissent, men til gjengjeld livlig publikum varme i trøya, entret kveldens hovedpersoner Job for a Cowboy scena. Og for en entré.

De fem kraftige karene stilte seg opp med ryggen til publikum til tonene av Clint Mansells Requiem for a Dream-soundtrack. Røyken fosset ut, og det hele så svært dramatisk ut.

Med tunge, melodiøse riff dundret amerikanerne ut på en mørk reise, og klarte å holde trøkket oppe hele veien. Både musikk, sceneopptreden og guts var 100% hele veien, og gutta leverte ikke
et eneste dødpunkt. Stakkars nakkene til de bangende, moshende metallhuene. På setlista var både gammelt og nytt, og det hele var en oppvisning i testosteron som publikum slukte rått.
Dette var definitivt ikke en jobb for cowboyer, men jøss som det trøkka.


Etter konserten fikk vi noen ord med vokalist Johnny Davy.

Dere har jo turnert i tre uker nå, blant annet i Storbritannia og Tyskland. Har du noen historier du vil dele med oss? Noen skitne hemmeligheter?

- Nei, egentlig ikke. Eller, i England våknet alle gutta opp hver dag og unnskyldte seg. Så fyll og faenskap har det jo vært.

Hva synes dere om Norge?

Jævla bra! Vi har jo spilt her tre ganger tidligere, og blitt like godt mottatt hver gang.

I musikkverden er det minimal forskjell på å feile og bryte gjennom. Hva gjør dere så originale?

Du, det driter vi i. Vi bare spiller musikken vi liker, og har det fett på scena.

Cowboyenes neste stopp er Stockholm, og vi ønsker gutta lykke til videre.

Foto: Frederik Lindaas