The Drums er et av bandene som nyter godt av den såkalte Brooklyn- Bølgen, men selv om de er et av de mange bandene som kommer fra New Yorks hippe musikkbydel skal man ikke kimse av musikken de lager.
picture

I desember i fjor endte The Drums på 5. plass i BBCs Sound Of 2010 og på første plass i NMEs Top Tips For the Year. Ikke verst for et band som ga ut sitt første studioalbum, selvtitulerte The Drums, først i Juni i år. Bandet selv er ikke overlykkelige over hypen, men jobber hardt for å bevise at de er vedt all spalteplassen.

Til tross for at bandets suksess er relativt ny har medlemmene i bandet spilt sammen siden de var barn, først som Goat Explosion - og etter en pause og diverse andre band på hver sin kant - nå nettopp som The Drums. De er heller ikke nykommere på livescenen, og bare i år har de varmet opp for Florence And The Machine og Kings Of Leon, vært et av bandene på NME Award Tour sammen med The Maccabees; Bombay Bicycle Club og The Big Pink, og spilt på utallige festivaler, inkludert Hovefestivalen i Arendal!

Dette at de er flinke livemusikere preget også konserten de holdt på Parkteateret på lørdag. Bandet kom på scenen til tonene av elektronika, og akkurat i det man begynner å tenke "hva i all verden.." hopper de igang med sin typiske indiepoprock. Tøft nok begynner de hele settet med en av sine største hiter Best Friend, et temmelig uvanlig trekk for et band som ikke akkurat har verdens største back-katalog, og godt mottatt fra et publikum som var mer enn klare for litt fest.

Konserten fortsatte med låter som Book Of Stories og Make You Mine før den neste hiten Let's Go Surfing fikk publikum til å juble.

Til tross for en litt stresset og utålmodig start fra et band som virket turnétrøtte og et publikum som så ut til å være mer klart for en lørdagskveld på byen enn å dra på konsert med et band de likte, så det etterhvert som både band og publikum ble litt varmere i trøya. Vokalist Jonathan Pierce danset seg gjennom glad-rocken og hadde som eneste medlem godt kontakt med publikum fra første strofe, mens trommis Connor Hanwick var bandets stødige bakmann og gitarist Jacob Graham vekslet mellom spilling og improvisert moderne dans!

picture

Låter som Don't Be A Jerk, Johnny holdt tempoet oppe, mens kveldens flauste øyeblikk kom da Pierce prøvde å få til allsang på I Need Fun In My Life men ikke fikk noe respons av et publikum som sto dønn stille, og han forandret neste linje til "Nobody knows this song.."

Etter dette tok konserten seg veldig opp med Forever And Ever, Amen og Baby, That's Not The Point mens konsertens musikalske høydepunkt var låta hovedsettet ble avsluttet med, sterke The Future hvor Jonathan virkelig fikk vist frem vokalen sin.

Etter en kort pause fikk vi Skippin' Town og nydelige Down By The Water som frembrakte kveldens første allsang, før bandet i overkant raskt forsvant fra scenen etter en konsert som nok hadde fortjent et noe bedre publikum.
The Drums Offisiell Side
The Drums på MySpace