Bittelille julaften fikk Sentrum Scene besøk av Pendulum, på deres siste konsert i 2010. Bandet spilte tidligere i år på Hovefestivalen, og var nå tilbake for å rocke vintertrøtte nordmenn ut av dvalen.

Dette var Pendulums siste konsert i 2010 før bandet skulle ta 4 fly hjem til Australia, men til tross for dette var det et ivrig band som sto på scenene denne kalde desemberkvelden.

Istedenfor supportband var det en DJ som sto for oppvarmingen av publikum, og stemningen nærmet seg bristepunktet da bandet endelig kom på scenen.

På rad og rekke fikk vi høre Salt in our wounds, The Vultures og Showdown, og publikum var tydelig fornøyde med rytmene som pumpet ut fra scena.

Pendulum ble startet i Perth i Australia i 2002, flyttet i 2003 til Storbritania, og etter å ha stort sett holdt seg til Drum & Bass i begynnelsen har de de senere årene mikset inn rock, dubstep og house i musikken sin.

Denne blandingen av sjangre er som skapt for livesettingen og selv om Sentrum Scene er en liten konsertarena led den absolutt ikke under dette på konserten, heller tvert imot. Lokalet var stappfullt av dansende mennesker, også galleriet som vanligvis pleier å være hakket roligere enn gulvet ristet av all aktiviteten.

Etter å ha sett Pendulum på Pier Pressure festivalen i Sverige tidligere i sommer og ha syntes bandet tapte litt energi og til dels troverdighet på å ha en frontfigur som hoppet rundt på scena og rappet og pratet under og mellom låtene, ble jeg meget positivt overrasket over godt dette passet inn på en intim scene som Sentrum Scene, heller enn et utendørsformat hvor budskap og karisma forsvant i sollys og vindkast. Den 22 Desember var dette derfor en helt utmerket del av konserten og til tross for vel mange "OSLOOOOOOO"- rop var det med på å pumpe opp stemningen enda mer!

I tillegg er deler av bandet til dels stillestående til tross for rytmene de skaper, og en så aktiv frontmann var derfor med å rocke opp sceneshowet en god del, og skapte harmoni mellom musikk og sceneaktvitet.

Bandet har covret en god del artister opp igjennom årene, blant andre Prodigys Voodoo Pepople som vi fikk høre i Oslo. En unødvendig del av settet med tanke på deres eget låtmateriale, men ingen demper på konserten på noen måte.

Singelen Witchcraft og låta Slam manet til allsangt og alldans før konsertens høydepunkt The Island pt I og Pt II nesten fikk Sentrum Scene til å eksplodere etterfulgt av Comprachicos.

Låta Tarantula fikk også allsangbehandling og publikum klarte nesten å overdeve levenet fra scena før bandet satte i gang Different

Akkurat da publikum virket totalt utslitte etter all dansingen satte bandet som virket uforskammet friske og raske igang sin største hit Propane Nightmares og jubelen sto igjen i taket! Hovedsettet ble avsluttet med Blood Sugar og under en kort pause med tordnende trampeklapp hvor samtlige i publikum gispet etter luft kom bandet på scenen igjen og fremførte Crush før hele sulamitten ble avsluttet med singelen Watercolour.

Bandet takket publikum varmt for det de så på som en veldig verdig avslutning på 2010, noe de senere bekreftet på Twitter.

picture

Dette var en kveld hvor alt klaffet- både bandet, publikum og arenaen.
En av årets beste konserter på en av årets siste dager.
Pendulum Offisiell Side
Pendulum på MySpace