Britiske Pete Molinari er i disse dager på Norgesturne og besøkte i den anledning Hulen i Bergen denne regntunge fredagskvelden. Det er ganske nøyaktig to år siden sist han spilte på samme sted og det var mange som var møtt opp for å få med seg den unge mannen som sent i fjor slapp sitt tredje studioalbum A Train Bound For Glory. Etter å ha turnert USA og Storbritannia med fullt backingband står han nå alene på scenen med kassegitar og munnspill, noe han sier han trives veldig godt med siden han da kan forandre setlisten underveis og bestemme mer selv.Det blir raskt god stemning under det dryppende taket på Hulen når Pete drar i gang I Don't Like The Man I Am fra det herlige andrealbumet A Virtual Landslide allerede som låt nummer to. Jeg kan til og med høre små tendenser til allsang selv om det renner litt ut i sanden til slutt.

Pete har en helt utrolig stemme som passer så bra til den Woody Guthrie-inspirerte folk-musikken han spiller. Han vier alle tre albumene sine oppmerksomhet, spiller en del nye låter (en av dem for første gang denne kvelden) i tillegg til å trekke frem inspirasjonskildene Guthrie, Johnny Cash og Willie Nelson. Det låter riktig så pent men etterhvert kan det bli litt langdrygt med kun Pete og kassegitaren. Munnspillet hjelper på en del i tillegg til de meget sterke låtene Sweet Louise og I Came Out of The Wilderness.

Alt i alt blir det en veldig fin aften og Pete mottar hele tiden god respons fra Bergenspublikummet. Han har en utrolig vakker stemme og greier å underholde publikum mellom låtene selvom jeg gjerne kunne tenkt meg å se han med fullt backingband.


Pete Molinari på MySpace