Tantara er et ungt og virilt thrashmetal-band fra Hamar. Annexet på Rockefeller skulle nå overbevises om at thrash, det er faen meg best! De smelte i gang med en cover av Exodus' "Bonded By Blood" til min og andre fremmøttes store begeistring. Etter låta fortalte vokalisten hva de het, hva de spilte og lurte på om publikum visste hva det, altså thrashmetal var...."Hva er det som skjer her nå?!" tenkte jeg, men etter litt refleksjon har jeg konkludert med at han må ha kødda.

For at thrashen skal funke best mulig er det viktig både å spille tight og ha groove. Tantara greide tidvis begge deler, men ikke så ofte samtidig. Men det skal sies at de tok igjen mye på energi. Og ikke minst en vaskekte thrash-gitarist med Marty Friedman-hår, lyse tighte olabukser og high tops! Fett!
Ved et par anledninger tok musikken en vending inn i noe ordentlig 80-talls-ballade-greier jeg ikke hang med på, men for det meste var det hardnakka riffing og et knallhardt uttrykk. Et band som ikke er helt der enda, men som viste at de har potensiale. Energi, vilje og aggressivitet løftet en del av teknikken som ikke satt spikra. Her er det bare å kjøre på.


Foto: Hildegunn Larsen


Tantara på Urørt