Det er lørdag, det er John Dee og det er Nidingr. Et unisont svartkledt publikum har trosset kulda og kommet seg på konsert. Ikke noe sedvanlig Bylarm-publikum dette her. Forklaringen lå nok i at hele lørdagsprogrammet på John Dee utelukkende bestod av metal. Og sånt liker vi.

20:30 kom et rimelig uhypa Nidingr på scenen. Ingen innøvde velkomsthilsner eller annet tull, her var det rett på sak. Med renomerte folk som Teloch og Hellhammer i line-upen er man nærmest forhåndssikret et minimum av kvalitet. Og det slo heller ikke feil. Nidinger blåste ut samtlige ører fra første tone. Tempoet varierte fra dritkjapt til ufattelig. Klikket på basstrommene virket ikke helt optimalt av en eller annen grunn. Så når tempoet var på sitt drøyeste funka ikke lydbildet helt som det skulle. Så jævlig farlig var det jo ikke, for man skjønte fint greia for det.

Ikke et ord ble sagt fra scenen. Stemninga i lokalet bar preg av et Nidingr-sultent publikum som fikk det de var kommet for. Ekstrem-metal av den ekstreme sorten. Tight og tøft gjennomførte bandet en solid konsert som ble avsluttet med en gjesteopptreden av Ulver-vokalist Kristoffer Rygg. En brutal og digg måte å starte lørdagen på. Vi sees på Inferno.
Nidingr på Spotify