Emmylou Harris har rukket å bli 64 år og med en karriere som har vart siden slutten av 60-tallet hadde hun også mye å by på Grieghallen på avslutningskvelden for årets Bergenfest. Flankert av The Red Dirt Boys, fire gråhårete menn, entrer hun scenen presis kl 19.30 og setter i gang med åpningslåten Here I Am.

Musikeren er dyktige og kan sin country og bluegrass og Emmylous stemme holder da også mål selv om hun sliter litt i starten av konserten. Hennes vokal ligger også et lite hakk for høyt oppe i lydbildet denne kvelden.

Emmylou er en flink historieforteller og snakker om både familie og artister hun ser opp til. Hun skryter av Joan Baez, som spilte på samme scene på åpningsdagen, og spiller låter av The Louvin Brothers og George Jones.

picture

Midtveis i konserten forlater bandet scenen og Emmylou spiller et par låter fra den ferske skiven Hard Bargain alene med kassegitar. Spesielt Darling Kate gjør inntrykk her.

The Red Dirt Boys gjør en god jobb denne kvelden. Det veksles mellom fele, mandolin og trekkspill, noe som absolutt passer bra bak vokalen til Emmylou.

Etter halvannen forlater de scenen men blir selvfølgelig klappet inn igjen av et voksent publikum i Grieghallen. Da blir vi servert blant annet Townes van Zandt-låten Pancho and Lefty.

Joda, en god historieleksjon i country og bluegrass og med en stemme som fortsatt holder. Du ser nok aldri denne anmelder trekke i cowboyhatt men dette var absolutt en vellykket konsert med meget dyktige musikere.