Jarle Bernhoft, navnet vil nok alltid assosieres med det forferdelige rockebandet Span som herjet landet tidlig på 00-tallet. Som soloartist har Bernhoft tatt en ganske annen retning musikalsk, nemlig funk og soul. Bernhoft er for tiden aktuell med sin andre soloplate Solidarity Breaks, produsert av Fred Ball.

Bernhoft gjør et ekte soloshow på årets Nattjazz, helt alene. Det er tett med folk foran scenen på Røkeriet og publikum består stort sett av kvinner som har latt seg sjarmere av Bernhofts fløyelsmyke røst. Bernhoft starter rolig med gitar og et arsenal av pedaler og looper. Det er funky og han legger hele tiden på nye detaljer i lydbildet etterhvert som han bygger på låtene med flere spor. Imponerende, og ikke ulikt det Owen Pallett bedriver på scenen ved hjelp av loop-teknikken.Når han setter seg ned ved pianoet i tredje låt Stay With Me kan man høre tendenser til allsang ute i publikum og det er ikke til å komme ifra at Bernhoft har en av landets bedre stemmer. Det er kanskje her, når han tar det hele ned, at stemmen hans kommer mest til sin rett.

Han er småcocky på scenen, men skryter mye av Nattjazzen som en festival han også har vært publikummer på. Han prater også engelsk innimellom, noe som er utrolig kleint når du er en norsk artist som spiller på en norsk scene.

Men Bernhoft lager god stemning fremme i et tettpakket Røkeriet selvom låtene til tider glir litt over i hverandre bak et hav at høyrøstede bergensere ved baren. Singelen Choices blir spesielt godt mottatt en fredag kveld i Bergen.Jarle Bernhoft på MySpace
Nattjazzen 2011