Tortoise er en gruppe undertegnede aldri har hatt noe mer enn et overfladisk forhold til. Deres andreskive Millions Now Living Will Never Die har fungert som glimrende bakgrunnsmusikk i sene nattetimer, men jeg må innrømme at jeg knapt har hørt igjennom deres siste, Beacons of Ancestorship, som ble utgitt så sent som i 2009.

På Røkeriet var det bra med folk da de fem musikerne entret scenen foran et noe avmålt Bergenspublikum litt over halv tolv. To trommesett plassert helt fremst på scenen, en mengde keyboards/synther og to glockenspiel dannet rammen for det musikalske. Tortoise beveger seg i et postrocklandskap med klar innflytelse fra jazz og avant-garde.Publikum reagerer bra etterhvert som de fem voksne herrer på scenen bytter intstrumenter seg imellom og lever seg godt inn i det musikalske. Det er ikke mye publikumsflørting her og det er det instrumentale som gjelder. Til tider er det ganske minimalistiske arrangementer som leveres fra scenen og mye er rytmedrevet med to trommiser som utfyller hverandre perfekt, mens dype basslinjer danner grunnmuren i komposisjonene.

Tortoise live kan være en rimelig støyende affære og det peip godt i ørene mine etter at konserten var over. Allikevel balanseres det greit med å plassere inn mer rolige låter underveis hvor spesielt glockenspiel ligger langt fremme i lydbildet. Til tider var dette riktig så bra og et av høydepunktene underveis var da de to trommisene bygget opp til duell seg i mellom.Tortoise på MySpace