Amerikanske Yuck ga ut sin flotte, selvtitulerte debutplate tidligere i år, og besøkte Norge for første gang fredag ettermiddag. På Baglerscena var det ikke altfor mange som hadde møtt opp, men de som kom fikk se et band som ikke gjorde noe særlig ut av seg, men som har gode nok låter til at det likevel ble trivelig.

Musikalsk sett slekter de enormt mye på Dinosaur Jr., dette er amerikansk indierock med støyete gitarer og fengende melodier. Meget mulig de også har blitt inspirert av scenenærværet til J. Mascis og co, for det var ganske introvert det vi var vitne til. De har også hevet inn en liten dose Teenage Fanclub, perfekt for lyse sommerdager. Det funka bra for mørke sommerdager også.

Photobucket

Lyden på Baglerscena var upåklagelig, og Yuck var samspilte. Det låt nesten akkurat som på plata, og om det er et pluss eller minus kommer ofte litt an på. I dette tilfellet funka det veldig bra, sjøl om jeg kunne ønske litt mer sprut fra bandet. Mye av æren for at dette ble ålreit faller derfor på låtmaterialet, og det holder definitivt mål. Rockefoten var i gang, luftgitaren satt løst, og når det midlertidig lysna litt opp på himmelen, var livet plutselig helt greit å forholde seg til (skuffelsen over Gallows-avlysning ga meg en stor mørk flekk på sinnet). Sjøl om de ikke ga mye av seg sjøl utover musikken var likevel det lille som kom gøyalt. Det meste de sa føltes veldig ironisk, noe de kanskje også var.

Full score blir det ikke når man nesten like gjerne kunne satt på plata, men når låtene som sagt holder så høyt nivå som de gjør, ble det aldri kjedelig å se Yuck på Baglerscena. En konsert som funka bra som en restart på humør og kropp, og satt standarden for en bra dag på Slottsfjell.

Foto: LARS OLAV DYBVIG

Yuck på Myspace.