Monster Magnet har vært banebrytende innenfor stoner-rocken, og sjøl om det er lenge siden de var på sitt høyeste punkt karrieremessig, var det et band i toppform, i hvert fall rent musikalsk, vi var vitne til som sista band ut på Kastellscena fredag.

Jeg tror nok ikke Monster Magnet verva noen ny medlemmer til fanklubben med denne gig’en, men de som møtte opp med kjennskap til bandet fra før av bør ha blitt tilfredstilt. I hvert fall ble jeg det, dette var skikkelig moro.

Photobucket

Ja, det er litt harry og det er testosteronfyllt, men det gjør ingen ting. Sjøl om deler av bandet er over middagshøyden rent fysisk er det de leverer så tøft at kidsa går fra gutter til menn ved bare å være tilstede på konserten. Monster Magnet elsker å spille, og de får omtrent den responsen de ønsker hver gang Dave Wyndorf ber publikum om å give it back to us. Publikum ga og ga, sjøl om de bar preg av å være på sitt beste for ti år sida. For det var ingen tvil om at dette var en tur ned , sjøl om bandet ga ut det nye albumet Mastermind tidligere i år. Folk var ikke der for å høre nye låter, men gamle slagere som fortsatt skulle fenge. Med den legendariske avslutningen med tre av de aller beste låtene, Crop Circle, Powertrip og Space Lord fikk de det akkurat som de ønsket.

Jammen klarte ikke Monster Magnet å jage vekk skyene også. Fra omtrent da de entra scena og sannsynligvis resten av festivalen var det bare sol og deilig varme som prega festivalværet. Ikke noe smaker bedre enn det, etter en dag med litt motgang og mye regn. Når konserten også rocka skiten var jeg kjempefornøyd med hva Monster Magnet ga meg. Bandet var tydeligvis fornøyd med responsen, da de tok bilder av publikum og tok takkrunde nummer to etter å ha forlatt scena. Publikum var fornøyd med bandet også. Dette var Space Lords i toppform.
Foto: Christian Roth Christensen


Monster Magnets offisielle hovedkvarter.