Mudhoney har etter min mening blitt feil stemplet som et grungeband. Bare fordi de kommer fra Seattle, og var en del av gjengen rundt Sub Pop. Mudhoney har alltid vært, og er fortsatt et punkband. Litt eldre og roligere enn på åttitallet, men låtene treffer lytterne fortsatt rett i panna.

Konserten på Slottsfjell starta treigt. Bandet virka uinspirert, og seansen føltes mer som en musikalsk nostalgireise med gamle helter enn en konsert med et høyst aktivt punkband. Ikke at de spilte dårlig eller surt eller noe, det var bare anonymt. Likevel fikk de kjempegod respons fra de mest ivrige foran scena, spesielt på You Got It med sitt allsangvennlige keep it out of my face-refreng. Konserten var også meget godt besøkt, og det var tydelig at mange gledet seg til denne. Gjennomsnittsalderen gjorde dog sitt til at det aldri ble vilt foran scena.

Da var det også gledelig at fra cirka halvveis og ut skjedde det noe med Mudhoney. Der de først ikke inspirerte meg, gikk de nå over til å levere en flott konsert. Om den treige starten skyldtes rustenhet, usikkerhet eller bare daff motor vites ikke, med det meste var i orden i siste halvdel, med klassiske Touch Me I’m Sick og , begge fra den legendariske plata Superfuzz Bigmuff som to av høydepunktene.

Frontmann Mark Arm fremstår som en yngre, roligere og mindre herja Iggy Pop, på tross av at Arm også har levd rockelivet. Han har et er sympatisk utseende, men er hakket mindre karismatisk på scenen. At Mudhoneys liveopptredener ikke er like ville lenger må man nesten tilgi, da de begynner å bli gamle menn. Alle kan ikke være evigunge. Og apropos å tilgi noe. Når bandet, tilsynelatende på sparket, avsluttet konserten med å covre Black Flags herlige Fix Me, dedisert til en publikummer i OFF!-cap var jeg den mest tilgivende personen i hele Vestfold.

Det er vanskelig å avgjøre hvor bra totalpakka er når kvaliteten varierer såpass som den gjorde. Men avslutningen var såpass god at jeg lar tvilen komme de tiltalte til gode. Bær over med mitt naive og snille vesen.

Foto: Silje Vagnild

Mudhoney på Myspace.