Bergensbandet Real Ones var et av de tidlige bandene ut på Øyafestivalen torsdag ettermiddag, men klarte likevel å samle seg en anselig mengde publikum på Sjøsiden. Med fem studioalbum bak seg er det ingen nykommere vi har med å gjøre, og at gutta er rutinerte var det ingen som tvilte på på denne konserten.

Real Ones kan ha en tendens til å bli litt vel trygge på scena og å spille litt på rutine, noe som kan gjøre det kjedelig i perioder. Dette så man ikke så mye til på Øya, og det virket som om bandet koste seg like mye som publikum. Den største jubelen kom da bandet introduserte Susanne Sundfør som gjestevokalist på Sister Of All fra bandets siste skive First Night On Earth, og med henne på scena virket det som om bandet selv våknet enda mer også.

picture

Det lød tight, samspilt og harmonisk, og publikum viste sin takknemlighet ved å smådanse rundt i solskinnet som endelig hadde kommet til Middelalderparken etter at det hadde regnet hele onsdagen. Perfekte rammer for solskinnsfolkpop med andre ord! Det var det en variert konsert vi fikk, med inspirasjon fra både nære og fjerne strøk, og instrumenter som ga musikken den lille ekstra eksotiske piffen. Det gjør seg merkelig bra med indiske toner i folkpop! Likevel er det når de bruker sine egne stemmer at det vakre og særegne ved Real Ones virkelig står frem.

En fin-fin måte å sparke igang en solfylt festivaldag på.