Noah & The Whale var et etterlengtet band for mange av de fremmøtte ved Engascenen fredag ettermiddag.
Det britiske indiebandet har hatt suksess i Norge de siste par månedene med singelen L.I.F.E.G.O.E.S.O.N, men har hatt stor suksess i sitt hjemland i mange år. Etter å ha spilt på Parkteatret tidligere i år var det endelig Øyapublikummets tur til å få se bandet live på en stor scene, og det var ikke få som hadde stilt seg opp lenge før konserten startet. Den jubelen man hørte da bandet ruslet inn på scenen levnet ingen tvil om at dette var populære gutter, og de takket for tillitten med en koselig konsert i solskinnet.

Meget velkledde og høflige - men ikke så veldig snakkesalige - konsentrerte de seg om musikken heller enn publikumsflørt. Noe som da egentlig ikke trengtes med et låtmateriale som disse guttene sitter på. Likevel kunne de gjort enda mye mer ut av allsangen som fulgte dem gjennom hele konserten, og inkludert publikum i låtene på en større måte.

picture

Vokalist Charlie Fink har en relativt spesiell stemme som passer musikken perfekt og gir den særpreg, og blandingen av indie pop-rock og klassiske toner gjorde seg meget godt live. Musikken er nødvendigvis noe nedstrippet live i forhold til på plate hvor de gjerne har med både kor og orkester, men taper ikke mye på å bli fremført i en råere utgave.

Med låter som Give A Little Love, Just Before We Met, og hitene Life Is Life og Tonight’s The Kind Of Night skapte guttene godstemning i det stekende solskinnet. Et av de største jubelbrølene kom ved låta Love Of An Orchestra fra skiva The First Days Of Spring, og etter at guttene beklaget at de måtte gi seg ble det full allsang til nettopp L.I.F.E.G.O.E.S.O.N som siste låt på programmet. Det var ikke rent få skuffede ansikter da guttene gikk av scena, men de heldigste fikk med seg en liten intimkonsert ved P3-teltet senere på dagen.

 


Foto: Amund Østbye


Noah & The Whale Offisiell Side