Få norske musikere har den evnen til å fortelle mørke og dystre historier fra virkeligheten på en så trivelig og morsom måte som Stein Torleif Bjella. Det er ikke lenge siden han var en helt ukjent mann, nå spiller han på den nest største scena på Norges suverent beste festival. Som han sjøl sa: det kan kalles en god dag på jobben.

Photobucket

Og han hadde en god dag på jobben på festivalens siste dag. Med sitt stjernelag av et band, med Kjartan Kristiansen og HP Gundersen (”kjent” fra The Last Hurrah!) i spissen, ga han de fremmøtte byfolka en innføring i ekte bygderealisme. Han er så godslig sjarmerende og ekte, både i tekstene og i nærværet på scena, med små og fine historier mellom sangene. Og for noen sanger han er i besittelse av! Når han kan svi av supre Psykisk kan du vera sjøl allerede som låt nummer to forstår man at Bjella har et rikt arsenal å plukke fra. Han følger opp med hits på løpende bånd, med Redningsmann, Heidersmenn, og Øvre-Ål Resort som musikalske høydepunkt, mens historiefortellingen i blant annet Pallen holder et høyt nivå.

Stein Torleif Bjella hadde heller ikke noe problem med å overføre låtene han vanligvis spiller på atskillig mindre scener innendørs til en stor scene på en utendørsfestival. Det var direkte flott å stå med sola i ansiktet tidlig lørdag ettermiddag for en seanse med vaskeekte visepsykiatri.
Foto: Bjørnar Håland