Etter at Tinie Tempah hadde åpnet scenen på Koengen i Bergen og fått publikum foran scenen i gang i sommersolen var det tid for übertøffe Santigold. Hun slo igjennom med debutskiven Santogold i 2008 og er nå aktuell med American Dreaming som kom ut tidligere i år.

Det låter rått allerede fra starten av med et tight band og to kvinnelige dansere som backer opp Santigold med koring mens de tre bandmedlemmene hennes gjør en god jobb i merkelige parykker.

Santigold har en naturlig autoritet på scenen og brenne likegodt av godlåten L.E.S. Artistes allerede som låt nummer to. Publikums interesse virker dessverre litt daff og flere roper høyt etter Rihanna mens Santigold spiller. Da hjelper det på da hun midtvei i det drøye tre kvarter lange settet, drar opp et titalls publikummere for å danse på scenen. Noen av bergenserinnene viste at de kunne riste løs mens andre ble stående nesten i ro på scenen.

Dessverre så føles scenen altfor stor. Solen er fremdeles oppe og lyden er langt i fra så klar som den burde være på en konsert av dette formatet. Dessuten så virker bare et fåtall av de om lag 20 000 fremøtte interessert i det som foregår på scenen så da blir det ikke en lett jobb for Santigold.