Dama lot vente på seg og tre kvarter etter annonsert spilletid begynte endelig ting å skje. En svær neonlysende ball blir kjørt ut på scenen med Rihanna inni og man får umiddelbare assosiasjoner til den legendariske mockumentaren Spinal Tap. Bare at her går alt glatt og Rihanna er straks ute av ballen og fremme på scenen hvor hun virkelig gir jernet på Stargate-produserte Only Girl (In The World).

Rihanna har stålkontroll på sitt publikum og allsangen og jentehylene er overveldende. Hun danser sexy rundt på scenen mens det utrolig proffe backingbandet hennes bader Koengen i perfekt lyd.

Shut Up And Drive, fra damas millionselgende Good Girl Gone Bad, får gitarist Nuno Bettencourt vist seg frem med en facemelter av en solo så man nesten skulle tro at det var Iron Maiden eller Guns N´Roses som sto på scenen. Rihanna er alikevel hovedpersonen her til en hver tid og briljerer seg gjennom reggaeinspirerte Man Down.

picture

Jeg tror sjelden jeg har vært vitne til en slik hitparade som det Rihanna kan vise til på Koengen. Midtveis i showet roer hun det hele ned med tre ballader, noe som etter et par låter blir litt småkjedelig. Med Rude Boy er hun heldigvis i feststemning igjen og det danses stort sett over alt på Koengen.

Videoskjermer og lyssetting er perfekt og det er en stor visuell opplevelse ettersom Rihanna ventet med å gå på til etter mørkets frembrudd. Rihanna skryter av Bergen og deler også ut en kjapp hyllest til de norske produsentene i Stargate.

Så dempes alt igjen. Rihanna henter ut noen unge jenter på scenen som hun deler ut roser til. Nå er det nemlig på tide å markere terroraksjonen i Oslo og på Utøya. Mens navnene på de omkomne ruller over storskjermene synger Rihanna en utrolig vakker og neddempet versjon av Bob Marleys Redemption Song, som også The Clash-vokalist Joe Strummer har gjort med glans før henne. En verdig markering og publikums respons er enorm.

Så da var det bare den obligatoriske avslutningen med henne største hit Umbrella som manglet og allsangen kunne nok høres opp på Ulriken denne varme sommerkvelden i Bergen. Alt i alt en utrolig sterk konsert fra Rihanna selv om balladedelen midtveis virker litt ufokusert.
Foto: Håvard Holmefjord

Rihanna Official