Brasilianske Sepultura bør strengt tatt ikke trenge noen introduksjon.
Bandet som starta ut som et death/thrash metal band tilbake i 85 har beveget seg oppover årene igjennom i flere rettninger men er nå (endelig) tilbake i den gata navnet Sepultura bør operere under.

Siste slippet "Kairos" var grunnen til at gutta besøkte Rockefeller og selvom oppmøtet var noe labert (tipper rundt 500) var forventningene høye til at Andreas Kisser & Co skulle servere oss godbiter ifra den tidligste perioden til bandet.
At Sepultura idag mangler bandets to opprinnelige frontmen, brødrene Max og Igor Cavalera har selvfølgelig vært en grunn til at bandet har beveget seg ut på dypt vann de siste årene og det må være lov å si at om Cavalera´ene hadde vært med ikveld så hadde nok Rockefeller vært utsolgt.

Uansett, Max´s erstatter, vokalist Derrick Green har vist seg som en verdig erstatter og selvom strupen hans ikke lyder som Max behersker han de gamle låtene godt og han har strengt tatt fått ufortjent mye tyn oppover årene.

Green var med Kisser (og eneste orginalmedlem igjen, Paulo Jr) i storform denne lørdagskvelden og når settet åpner med undertegnedes favoritt Arise (ifra det geniale album med samme navn) lå det ann til en nostalgisk herlig aften.

picture

Lyden var noe grumsete i starten men når lydmann fikk skrudd seg noe til og neste låta het Chaos A.D sto stemningen rett oppunder taket.
Sepulturas katalog er utrolig sterk og de har et arsenal av gromlåter å servere noe de heldigvis også gjorde. Settet må kategoriseres som et "old school" sett med kun lett krydring av spor ifra aktuelle "Kairos". Nye låta Relentless har den gamle heavy Sepultura feelingen og den vil nok være en del av fremtidige settlister også.

picture

Vi fikk servert av et opplagt band som helt klart var interessert i å underholde. Med godbiter som Troops Of Doom, Inner Self og avsluttningsvis killer´n Roots Bloody Roots besviste (nok en gang) Sepultura at navnet hører til eliten av ekstrem metallen.

Foto: Freddy Anseth


Sepultura på MySpace.