Det var klart for en helaftens klubbkveld da den franske DJ-kvartetten Birdy Nam Nam inntok Rockefeller lørdag.

Norske Lemâitre fikk en hel time på å spille publikum varme i trøya, og gjorde det med stil. Duoen Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund har såvidt rukket å fullføre videregående, men er blant landets mest lovende elektronikatalenter. Om duoen mangler litt på live act-en, tar de det igjen med en stadig voksende katalog av hardtslående, men samtidig myk og svevende elektronika. Sjelden fangst her til lands.

Lemâitre lokket fram smilet hos de frammøtte, men det store gliset kom da Birdy Nam Nam stilte seg bak platespillerne. Det franske stjernelaget består av Crazy B, DJ Pone, Little Mike og DJ Need, som etter å ha vunnet Verdensmesterskapet for DJer i 2002, dannet Birdy Nam Nam. Siden har kvartetten blitt produsert av Yuksek og Justice, og vunnet Frankrikes svar på Grammy foran David Guetta.

Kvartetten viste ingen nåde, og pøste ut kompromissløse klubb-beats fra start. Låtene kan beskrives som hard elektronika hentet fra en undergrunnsklubb, med referanser til landsmennene Daft Punk og Justice. Med et massivt driv skrudde franskmennene den kjølige septemberlufta opp til Ibiza-varme i løpet av tre låter. Åtte hender på like mange platespillere viste samspill og tempo i verdensklasse, og matet publikum med synth, solid lysshow og låter som The Parachute Ending, Trans Boulogne Express og megahiten Abesses.

Bare synd nordmenn ikke har vett til å møte fire av Europas mest kredible platesnurrere med annet enn et halvfullt lokale og flatfyll.

Merci!