I det siste har jeg lett og lett. Etter bikkjen. For om jeg ikke finner den, blir det ikke premie, verken sjokolade eller kake. Men samtidig spør jeg meg selv: kan det være bra å spise godteri hver dag?

picture

Casiokids' tekstunivers er noe for seg selv, det er også musikken deres. Bandet som sto bak bestillingsverket på fjorårets Ekkofestival er unikt i Norge, de blander sammen en naivistisk popmusikk som liksom ikke helt kan sammenlignes med noen andre band. Det er ganske fint å tenke på at utenlandske fans har trykket Casiokids til sitt bryst uten å skjønne en dritt av hva de synger om. Det er også et solid forsvar for det norske språket i popmusikken.

Denne fredagen på Verftet er den kanskje aller sterkeste dagen i årets Ekkofestival, med bestillingsverket White (Stian Westerhus og Øystein Moen med Susanne Sundfør), Put Your Hands Up For Neo-Tokyo, Casiokids og 120 Days. Casiokids får gå på scenen på det som vel er det ideelle tidspunkt, fra midnatt til klokka ett, og vurdert ut ifra publikumsoppmøte og stemning er de også kveldens høydepunkt.

picture

Aldri ska me ha det gøy heter en låt på det nye albumet til Casiokids, men det virker som om de storkoser seg på scenen. Vi får servert en fin blanding av nytt og gammelt materiale, og bandet veksler mellom det fengende og umiddelbare på den ene siden og litt mer eksperimentelle og sære partier på den andre. Klassikere i Casiokids-katalogen, som Finn bikkjen, Fot i hose og Grønt lys i alle ledd, er de mest umiddelbare låtene. Det er naturlig nok disse publikum tilsynelatende setter mest pris på. Men vi får også noen nye låter som virker kule. Alt i alt leverer Casiokids en flott konsert på en generelt flott konsertdag, og publikum virker å være svært fornøyde med det de ser.

11. oktober kommer Casiokids' nye album, Aabenbaringen over aaskammen, i butikkhyllene.

Alle foto: Arild Berge