Heroes & Zeros er i disse dager aktuelle med sitt tredje studioalbum, Ghostly Kisses, hvor bandet har dreid i en mer elektronisk retning med bassist Simen Krogstie Lagesens traktering av synth og effektpedaler i tillegg til bassgitaren. Bandet åpnet sin norgesturne med en torsdagskonsert på Garage i et (ekstra) regntungt Bergen.

Etter en litt smårusten åpning med den nye låten Salt Where The Sugar Should Be tar det seg etterhvert opp både spillemessig og ikke minst lydmessig. Heroes & Zeros har fått en vellykket oppgradering i lydbildet og både vokaleffektene til Hans Jørgen Undelstvedt og de mange effektpedalene som bassist Lagesen traktere bidrar til et mektig og intenst lydbilde.

picture

Heroes & Zeros fokuserer selvsagt mest på materialet fra Ghostly Kisses, men krydrer med låter fra de to andre albumene som The Thin Line fra debutskiven Strange Constellations. Forøvrig et av kveldens høydepunkter med virkelig bra driv.

Oppmøtet på Garage er ikke det største denne kvelden men de som er tilstede ser ut til å henge godt med. Kanskje da spesielt de to jentene som sto ganske alene fremme ved gjerdet og danset seg gjennom hele konserten.

En absolutt godkjent turnestart for den Oslobaserte gruppen, til tross for litt smårust i starten av konserten. Så er det bare å håpe at neste gang Heroes & Zeros gjester Bergen, spiller de en fredag eller lørdagskveld slik at publikumsbesøket blir bedre.
Foto: Tord Litleskare