Lørdag kveld var det tid for Jaegers første livekonsert-booking siden By:Larm, og de kunne by på en riktig godbit: Den kanadiske indie-elektronikaduoen Junior Boys har i over et tiår vært et svært yndet navn blant musikkpresse og elektronika-entusiaster, og har bare gjestet Norge et fåtall ganger i denne perioden."Synthpop for de som vanligvis ikke liker synthpop", låt presseskrivet i forkant av konserten. Og det ble definitivt mye catchy synthriff fra en løssluppen Matt Didemus, men instrumentmessig var det likevel vokalist Jeremy Greenspans gitarferdigheter som stjal oppmerksomheten. Han viste seg å være en meget dreven gitarist, og imponerte med gitarpartier så rocka at det nærmest ble moshpit-stemning foran scenen istedenfor synth-dansegulv iblant. På et tidspunkt var det til og med en jente som dro til en annen rett foran Jaegers lille intimscene. "Jeg elsker dere, Oslo, men dere skremmer meg noe jævlig også!" utbrøt Greenspan, som når det kom til stykket ikke var vant med å skape så i overkant rocka stemning.Likevel var det elektronikaen og fredelig, men energisk dansing som markerte resten av kvelden. Den følsomme synthpop-gutten Greenspan hadde nok selvironi til at han mellom sine melankolske tekster plutselig annonserte at "dette er første konsert med vår nye trommis, Necrobutcher fra Mayhem". Til tross for at det dreide seg om en spøk var det definitivt en hardtslående trommis duoen hadde fått med seg, og tremannslivebandet presterte å fylle lille Jaeger med imponerende mye lyd og energi.

Både Didemus' lengre synthpartier og Greenspans gitarsoloer markerte seg som særdeles lekende og improviserende, og slik viste Junior Boys seg å være en svært annerledes opplevelse live. Mens studioutgavene stort sett låter ganske så beherskede og lavmælte – eller på grensen til sterile og tannløse, som noe av materialet på årets litt ujevne It's All True – var livebandet Junior Boys et som vågte å slå ut håret, improvisere, jamme og å leke rundt med formen til låtene. Med dette ekstra trøkket kunne man også se It's All True-sangene i et helt nytt lys, og det var da bandet som tredje låt slo til med en enda mer dansbar versjon av albumets åpningsspor Itchy Fingers at det virkelig begynte å koke i publikum.

Lokalet var også perfekt til juniorgutta: den lune stemingen de to joviale joggeskokledde kanaderne spredde gjorde seg utmerket i jegerhytta, og lokalets superbe lyd- og lysanlegg gjorde at peiskosstemning når som helst kunne snus om til heftige klubbtilstander – og det var faktisk sistnevnte som gjaldt mesteparten av kvelden. Jaeger utmerker seg som et svært solid nytt tilskudd til floraen av Oslo-konsertsteder, og det blir spennende å se hva denne svært vellykkede første konsertkvelden følges opp med.

Foto: Hildur Guðrún Ágústsdóttir

Junior Boys' offisielle hjemmesider