Nekromantheon har på kort tid befestet seg picturesom et suverent tilskudd til den norske thrashscenen. Den siste skiva; ”Rise, Vulcan Spectre” har høstet seksere over store deler av linja og med By:larm på trappene er thrasherne fra Kolbotn et hett navn om dagen. Dette har tydeligvis ikke gått upåaktet hen, for når bandet begynte kl 21:00 var allerede lokalet rimelig proppa. Skitten, aggressiv og ujålete thrashmetal dundra ut i lokalet. Litt overraskende at settlista bestod av såpass mye eldre låter, uten at det egentlig gjorde det spor. Forrige plata er vel så heftig som den nye og stemningsmessig skiller de lite. Responsen fra publikum var upåklagelig fra start til slutt, og det til tross for at folk ikke hadde rukket å drikke seg opp engang. Nekromantheon er egentlig en trio, men hadde for anledningen huka inn en gitarist til. Smart det, med tanke på at det er mye soloer i låtene, og det kan fort bli litt tamt uten en gitar i bånn.Litt utight her og der og til tider smårotete lydbilde kunne godt vært fiksa opp i,men for det meste låt det fast og fint, (ikke fint, selvfølgelig!) Nekromantheon leverte en strålende søknad til enda mere blest i forbindelse med By:larm.


Skeletonwitch hadde tatt den lange turen fra picture
Ohio, USA for å vise fram sin tekniske og polerte deathmetal. I motsetning til både Nekromantheon og Aura Noir låter Skeletonwitch mye reinere og penere. Ikke så ujålete med andre ord. De har også nyss gitt ut skive til strålende kritikker og er i Europa for å vise at det ikke bare er over her vi kan spille brutalt. Etter reaksjonene til div folk i publikum skjønte jeg fort at majoriteten av de fremmøtte ikke var kommet for å se Skeletonwitch. Ikke på langt nær like mye folk i lokalet og interessen for det som var på scenen var rimelig laber i store deler av lokalet. Det får så være, for Skeletonwitch leverte et tight og godt sett med hovedvekt på låter fra siste skiva; ”Forever Abomination”. (En skive du absolutt bør sjekke ut hvis du ikke limiterer deg til old-school metal) De sper på deathmetalen sin med både speed og thrash og andre gode greier, som igjen fører til at det låt mer fresht og spennende. Flinke folk som ga jernet på sin første konsert i Norge ever. Jeg har nok ikke alle med meg når jeg sier det, men for meg må dere gjerne komme tilbake når som helst.


Aura Noir var siste (og største) band ut. Folkemengden var igjen tilbake, gud vet hvor de hadde vært, og verdens styggeste band var igang. Aura Noir slipper sitt femte album i mars, men har allerede nok bra låter til å holde på interessen fra publikum den timen de spilte. Godt å se at Aggressor igjen er en fast del av Aura Noir live. Variert settliste med låter fra samtlige skiver i tillegg til en ny låt fra den kommende fikk folk med på de slemme notene. Et personlig høydepunkt var låta ”Mirage” fra ”Dreams Like Deserts”, deres første utgivelse fra 95. Rett og slett en forferdelig fet thrashlåt! Det var ingen store overraskelser, noe som igjen betyr at bandet spilte bra og stemninga var høy. Trommis Kristian Valbo (Obliteration) har spilt en del giger med de nå ogt later til å være fast inventar. Han spiller heftig som få og det er jo ingen vits i å bytte ut noe som fungerer godt. En time var akkurat passe dose med stygg Aura Noir-thrash. Og jeg har nok flere folk med meg når jeg sier at jeg gleder meg stort til ”Out To Die” slippes 23 mars.
picture

Bilder: Rayma Peters