Jeg syns litt synd på Casiokids. De er dødskule på scenen, det er mega at de trakterer så mange snodige instrumenter, de er driftige og har hatt kjempesuksess.

Likevel er det ikke til å komme unna at de sannsynligvis alltid vil lide under Fot I Hose-syndromet. Publikum venter utålmodig på å bli servert denne spiselige dansegulvfavoritten. Alt de får servert før det, er tynn suppe. Jeg var svært imponert over Casiokids' gjennombruddsplate, Topp Stemning på Lokal Bar, men oppfølgerplata Aabenbaringen over Aaskammen overbeviste ikke like stort.

Det bandet serverte på Sentrum Scene i går var rett og slett ikke gripende nok, og bandet gadd heller ikke prøve å overbevise publikum om det. De visste nok at de fleste ventet på Fot I Hose og Finn Bikkjen, og da er det nok strevsomt å stå på scenen.

I den halvtimen by:Larm-artistene får til rådighet gjelder det å fange publikum raskt. I går tok det 25 minutter. Uinspirerte og trøtte bandmedlemmer tok ikke noe særlig initiativ til publikumsengasjement før de skulle avduke Fot I Hose med brask og bram. Da braker det til gjengjeld løs for alvor. Apekatter, gorillaer og bananer kaster ballonger på publikum, og det blir endelig fest.
Gjengen foran scenen setter tydelig pris på å endelig bli sett, og starter en øøørliten moshpit der fremme. Casiokids er nok klare over at Fot I Hose er det publikum vil ha aller mest, for de drar den også ut i det lengste. Godt og vel seks minutter med feststemning på den jungeltematiserte scenen før gutta går av.

En slitsom og uinspirert reise mot Casiokidsas største hit blir rett og slett for kjedelig.


Espen Andreassen på Twitter