Prinspóló er noe av en kultfigur i Islands musikkverden, og alter egoet til Skakkamanages front man Svavar Pétur Eysteinsson. Han ga ut skiva Jukk i juni 2011 (Jukk står for allting, noenting og ingenting), og den er full av tekster om livets viktige ting, som mat og pensjonister.

Til Oslo hadde han med seg medlemmer fra FM Belfast, Reykjavík! Og Sudden Weather Change, og lørdag kveld spilte de i tipien Nokiateltet Annex. Og det var en lystig gjeng som sto på scena, prinsen selvsagt med krone på hodet.

picture

De åpnet konserten med å fortelle at de hadde fått noen dårlige anmeldelser på konserten de hadde kvelden før hvor de hadde blitt kalt standup-komikere (og dårlige som sådan), så ikveld skulle de ikke være morsomme i det hele tatt. Dette feilet de heldigvis miserabelt med, og publikum fikk en halvtime med både god musikk og god humor å kose seg med. Tekstene til Prinspóló er underfundige og meget humoristiske, noe som dessverre går litt tapt for norske ører, men man kan fortsatt kose seg med musikken, og det gjorde folk til gangs denne kvelden.

Han forklarte deretter at han for det meste skrev låter om mat, og ga oss oppskrift på lasagne, før de spilte videre, og vi fikk servert låter om blant annet sykehus og ungdommer som henger rundt kiosken. En kroning ble det også tid til, en heldig publikummer fikk komme opp på scenen og kronen ble overgitt fra Prins til nybakt Lady, og det ble spøkt litt om mangelen på apoteker i Oslo og selvsagt om ølprisene.

Fenomenet Prinspóló kan nok være vanskelig å få grep om for oss som ikke mestrer språket, men når de i tillegg har god musikk, godt liveshow og ytterst sjarmerende personligheter på scenen var ingen tvil om at de som var i tipien denne kvelden storkoste seg der de danset foran scenen.