Med den relativt ferske MTV utnevnelsen ”hottest MC in the game” i sekken skulle endelig den superhotte Rick Ross stå på scenen i Norge. Konserten var faktisk ikke utsolgt, noe man fikk hardt merke i akkreditering/liste køen på vei inn. Det ble ikke mye tid til å få med seg oppvarmere som A-Laget og Jesse Jones med den brutale køen.

Undertegnede kom inn i lokalet under siste låta til Jesse Jones, før DJ Sam Sneak (MMG) begynte smått å varme opp for hovedattraksjonen. Det var det bra liv i salen, og 0,4 begere med øl gikk som is på en varm sommerdag. Den tunge ”Tupac Back” fra Self Made Vol. 1 var blant de som fikk hoder til å vugge og forventingene til å stige.

Akkompagnert av ”I'mma Boss” kom Rozay vuggende inn på scenen i en stor og bamsete MMG(Maybach Music Group) genser. Solbrillene var også selvfølgelig på. Lyden var ikke akkurat veldig bra, da bassen fikk litt for mye oppmerksomhet. Stemingen var derimot upåklagelig, og bare det at Rick Ross sto i egen person der oppe på scenen fikk mange til å gå av hengslene. Folk var absolutt med på notene, og danset og skrek med. Det var også god respons fra publikum på de refrengene og hooks der det er ”forventet” at man skal være med. Hovedpersonen virket i hvert fall fornøyd der oppe, og smilte bredt.

Photobucket

Med slagere som ”Hustlin’”, ”I’m Not A Star” og monsteret ”B.M.F” fikk mange det de kom for. Florida kompis DJ Sam Sneak vartet også opp med alt fra maskingevær til den klassiske m-m-m-m-m-maybach music mellom låtene. Noe som faktisk var litt kult var at de uttalte Oslo på korrekt måte, og ikke med Amerikansk slang. Det ble også spilt noe nytt fra mikstapen Rich Forever der ikke undertegnede har helt kontroll på låtene.

Det kommer fortsatt et stor MEN her. Rick Ross virket stort sett uengasjert, og han spilte vel i drøyt 50 minutter. Flere eldre godlåter manglet åpenbart da også. "MC Hammer" var kanskje den som var mest savnet. Det virket som folk generelt ble skuffet over den korte teaseren av en konsert, for han forlot scenen når atmosfæren var på sitt heteste. Flere av låtene var også kuttet opp, og flere gode vers ble utelatt. I det hele tatt en ganske skuffende konsert. Enkelte høydepunkter, men de ble altfor få.

Foto: Kim Wøien/Musikknyheter.no