Det skal ikke mye til for å kose seg på Hultsfred- festivalen. Plassert midt i Astrid Lindgrens verden, ligger det som må være sveriges koseligste festival. Med scener som er plassert like ved vannet, er dette festival- idyll på sitt beste. Det er derfor ingen overraskelse at Bombay Bicycle Club passet rett inn i herligheten. De Britiske indierockerne sjarmerte Hultsfrederne med god stemning på scena, i tillegg til god teknisk fremførelse. En fordel var det nok at deres konsert var plassert tidlig den andre dagen, akkurat når sola sto midt på den klar- blå himmelen, og folk kunne sette seg ned på gresset og nyte Bombay på sitt beste.

picture

Britenes første låter var fra det nye albumet A Different Kind of Fix(2011), blandt annet How Can You Swallow So Much Sleep og Your Eyes. I motsetning til mange artister dagen før, så var Bombay Bicycle Club heldige med lyden på Blue Stage. Det var god lyd, og Ed Nash sine durende basstoner bar langt ut til publikum. Bandet var helt klart godt fornøyde der de stod, og de utstrålte mye godt humør fra scena. De ga alt, og vokalist og gitarist Jack Steadman headbanga til tider bekymringsfult hardt til musikken.

picture

Det skal ikke legges skjul på at været hadde mye å si under Bombay- konserten, men allikevel var det veldig god stemning både blandt publikum, og bandet. Det kom stadig oppfordringer til klapp fra gitarist Jamie McColl, og det var ikke vanskelig å få publikum til å følge med.

Den største publikumsfavoritten var helt klart Always Like This fra bandets første album I Had The Blues But I Shook Them Loose, men det var også god stemning under Ivy & Gold og Shuffle. Bandet virket veldig fornøyde i det de gikk av scenen, og det var publikum også. Allikevel er denne konserten muligens en som faller i glemmeboka for mange, ettersom fredagskvelden skulle by på enda flere godsaker (blandt annet the Cure), men det var fortsatt et solid bidrag fra de fire britene fra London.

Foto: Nikolai Kongelf

Bombay Bicycle Club på nett

Hultsfred på nett