Akkurat når publikum på Kollenfestivalen trodde de ikke kunne bli våtere og kaldere enn de allerede var, ble headlineren, Rihanna, nærmere tre kvarter forsinket. Med ti grader og yr i lufta var det ikke få blå ansikter å se foran Wirkola-scenen i Holmenkollen, og jo lenger det drøyde, jo mer pjuskete så publikum ut. Men så ble scenen – som på forhånd var utstyrt med sfinxer og andre egyptiske gjenstander og symboler – fylt med eksotisk kledde dansere og musikere, og i et jubelbrus av en annen verden entret pop-prinsessen scenen i jumpsuit og caps til tonene av Only Girl In The World. Etter dette bare fortsatte hitene å komme som perler på en snor; Disturbia, S&M, Man Down, og så videre, og så videre i det uendelige.

Rihanna, som hadde med seg en stor gulltrone på scena, danset og sang, og ga blaffen i været. Isteden hyllet hun publikum som holdt ut så lenge i regnet og kulda som de gjorde, innrømmet at hun nok ikke hadde gjort det samme, men sa at til gjengjeld ville hun gjøre sitt for å vise takknemlighet – og det gjorde hun til gangs. 24-åringen flørtet med kameraer og publikum, ropte "OSLOOOO" for annenhver setning, og løp fler ganger ned til publikum for å hilse på de fremste radene. At hun ikke er verdens sterkeste vokalist hører man kun på roligere partier som Take A Bow men det gjør liksom ikke allverdens når man backes opp av et så storslagent show, og samtidig viste hun med dette at kritikken og ryktene om playback ikke nødvendigvis er 100 % sanne.

picture

Det ble også tid til låter som ikke er like kjent som de største hitene, som Birthday Cake, Wait Your Turn og Hard, men likevel var det de mer kjente låtene som dominerte setlisten. Med nydelige videoer prosjektert bakerst på scenen fikk vi høre Talk That Talk, What's My Name og Drink To That som resulterte i full allsang. Når man trodde stemningen ikke kunne bli noe bedre fikk vi Rude Boy og Don't Stop The Music komplett med lasershow og et publikum som danset rundt i ren ekstase.

Da ekstranummerne Love The Way You Lie, Umbrella (kveldens mest åpenbare publikumsvinner) - komplett med paraplyer både i publikum og på scenen - og We Found Love runget utover Holmenkollen var det ikke bare bassen som fikk bakken til å gynge, og det var bare å gi seg over! Et bedre og mer gjennomført popshow skal det godt gjøres å finne. Man kan mene hva man vil om både artisten og musikken, men at Rihanna kan underholdning og showbiz, det er det absolutt ingen tvil om! Den allerede overdådige konserten ble avsluttet med fyrverkeri og ballonger, og publikum som et par timer tidligere var frosne og så smått hadde begynte å bue på forsinkelsen, forlot arenaen varme og med stjerner i øynene - alt var tilgitt, og vel så det.