I sitt hjemland Sverige er den 28-årige Stockholmsjenta Alina Devecerski blitt en av årets definitivt største landeplager, etter at hun dukket opp fra intet med monsterhiten "Flytta på dej". Låta, som har dominert dansegulvet på hjemmefester hele våren og nå også sommeren, har gitt henne spillejobber rundt om på festivaler i hele Sverige. Slottsfjell var en av de få festivalene i utlandet som fikk huket tak i henne, og når hun entret Baglerscenen tre på ettermiddagen på festivalens første dag var faktisk "Flytta på dej" den bestselgende sangen i både Sverige og Norge.

Det var helt tydelig hva folk flest hadde kommet for å se da det ble tettere og tettere med publikum rundt scenen litt før tre. Og da Alina inntok scenen og hennes to venninner bak miksepulten og trommene satte i gang, ble publikummet lykkelige – men kanskje enda mer overrasket: Var det ikke "Flytta å dej" vi fikk høre allerede som første sang? Den eneste låta de fleste kjenner til?

Neida. Det viste seg bare at den første sangen hadde en helt identisk beat som hitten. Det var faktisk så til forveksling likt at det først et stykke uti sangens tekst ble helt klart om at det virkelig var en helt egen låt. Deretterer ble vi servert et par flere relativt anonyme sanger. På grunn av den oppsiktsvekkende lave lyden konserten slet med, var det vanskelig å virkelig ta dem helt innover seg, men det låt stort sett noen nye innslag fra Familjen – bare med kvinnelig vokal og tammere melodier.

P7194850
På sitt beste bragte konserten frem smilene blant Slottsfjell-publikummet

Dette var Alinas sjanse til å bevise at hun ikke er en "one hit wonder", og hun hadde vår fulle oppmerksomhet så lenge hun fortsatt å holde igjen "Flytta på dej". Denne sjansen fikk hun ikke utnyttet godt, og etter bare ett kvarter sluttet hun å leke med publikum, og ga alle det de kom for. Og gikk så av scenen – etter bare tjue minutter total spilletid.

"Flytta på dej" fungerte heldigvis riktig godt live, men konteksten var noe suboptimal. Det er rett og slett underlig at Slottsfjell valgte tidsrommet tre til halv fire som tidspunkt for sommerens store partylåt. Noen av de yngre og mest festglade blant publikum hadde gjort det det festivalen la opp til: innta store mengder alkohol på formiddagen for å være klare for Alina. Men for oss alle andre som var skeptiske til akkurat det, ble finalen i det lille tjueminutterssettet ikke den ville festen det kunne ha blitt.
Foto: Eskil Olaf Vestre