Tenderleaves består av Even Øygarden og Geir Kongshaug på henholdsvis sang og gitar. Even og Geir har skrevet musikk sammen i 12 år og oppturen etter endt plateslippturnè våren 2011 var så sterk at Tenderleaves returnerte til Kristiansand med nye låter i ryggsekken. Siden har de skrevet et knippe låter som blir å finne på oppfølgeralbumet Follow the Trail som er ute i disse dager.

Gratulerer med nytt album, og nok en gang strålende kritikker. Hva synes dere om å lese anmeldelser av eget arbeid?

- Vi er ambivalente i forhold til anmeldelser. På den ene siden går vi inn for å være mest mulig selvstyrte i innspillingsprosessen, og det er derfor ikke ønskelig å bli påvirket i særlig grad utenfra gjennom kritikk og anmeldelser. På den andre siden synes vi jo det er interessant å høre hvordan folk reagerer på det materialet vi gir ut.


Hvordan jobber dere i låtskriver-prosessen?

- Vi skriver låter i varierende grad av samarbeid. Enten sammen fra første note, eller et samarbeid på en påbegynt låt fra den ene parten. Ingen fast ordning her, poenget er at Tenderleaves er hovedprosjektet til oss begge, og låtene havner her.


Hva mener dere selv er den største forskjellen på det nye albumet kontra det forrige?

- Det nye albumet er tyngre, mørkere og mer sammensatt. Det forrige var lystigere, kanskje lettere å like umiddelbart. Vi utfordret nok oss
selv mer som låtskrivere med plate nummer to, derfor er tilfredsstillelsen desto større når vi følte vi kom i havn med det.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener dere man bør følge med på?

- Av band som ikke blir fokusert voldsomt på i media for tiden, har man jo f.eks the Violent Years fra Mandal som er veldig bra. Lovlydia and the cast of ludo, skranglepop av beste merke fra Kristiansand bør også sjekkes ut.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Ingen nyutgivelser som skiller seg voldsomt ut for vår del, vi hører mest på gamle klassikere just nu.

Hvilke klassikere?

- Hos meg går det i Blood on the tracks av Dylan og Discovery med Daft Punk for tiden. The Smiths Hatful of hollow og Judee sill heart food.


Hvilken artist synes dere verden godt kunne vært foruten?

- Verden hadde vel klart seg helt greit foruten de aller fleste artister. Det burde i det hele tatt bli fokusert mer på mennesker som holder på med andre ting enn å berike seg selv.


Og til slutt. Fortell en morsom vits!

-Trickle-down Economy.