R&R-trioen The Cheaters skal snart i studio for å spille inn nytt album. Før den tid vil bandet imidlertid sjekke publikums respons på nye låter. Fredag 26. oktober spiller The Cheaters sammen med irske Cheap Freaks i kjelleren på Revolver i Oslo.

- I desember spiller vi inn vår andre fullengder. Plata vil være ferdig før nyttår, og releasedatoen blir tidlig i 2013.

- Vi kommer til å teste ut en del nytt materiale fra vår neste plate, og det finnes ikke noe bedre sted enn Revolver for å nyte slike øyeblikk, sier The Cheaters til Musikknyheter.no.

- Og vi gleder oss til å se Cheap Freaks spille, legger de til.

Rocken lever i Norge

The Cheaters, som består av medlemmer fra Oslo og Tønsberg, ble etablert i 2004. De har gitt ut en langspiller og en EP, og turnert i Norge og resten av Europa. Fulltidsmusikere er de likevel ikke. Vi får vite at Øyvind er student. Andreas fotograf og student, og Henrik arkitekt. Inntekter må med andre ord hentes fra andre kilder enn å spille rock ´n´ roll.

- Det er nesten umulig å livnære seg som musiker nå på grunn av ikke-eksisterende platesalg, sier The Cheaters som imidlertid ikke gråter over CD-ens mulige bortgang:

- Hvis den ikke allerede er død, så burde den snart bli det.

Men:

- Vinylen er heldigvis i sterk fremgang for dem som verdsetter lydkvalitet og det å kunne holde et fysisk eksemplar av det de kjøper. Mp3 er et genialt og enkelt format som er kommet for å bli, mener bandet.

Tross nedgang i platesalg, er The Cheaters likevel positiv til deres egen sjanger her til lands.

- Det er veldig bra å drive med rock ´n´ roll i Norge. Rundt omkring er det mange gode spillesteder, festivaler og steder det er mulig å bli sett av musikkindustrien.

Inspireres av storheter

Mange vil forbinde The Cheaters med tydelige 60-tallsreferanser. Selv har bandet flere inspirasjonskilder.

- De er mange og til dels forskjellige. I det siste har vi latt oss inspirere av flere storheter, sier trioen og nevner noen utvalgte:

- Buzzcocks, The Clash, Elvis Costello, Magazine, The Jam, The Wipers, Television Personalities, Squeeze, Ride og Hot Snakes.

Men å synge på norsk har de ikke vurdert.

- Nei! Tanken har aldri slått meg. Koblingen mellom rock ´n´ roll og engelsk er urokkelig for min del, sier Øyvind.

Fredag 26. oktober har du altså muligheten til å se og høre The Cheaters teste ut nytt materiale i kjelleren på Revolver i Oslo.

picture

Hør The Cheaters´ spilleliste til Musikknyheters lesere.