Irske Cheap Freaks, frontet av bassist/vokalist Robbie Brady (The Things) og gitarist/vokalist Al Dodd (DC Pakt), ble startet for to år siden. På den korte tiden har de rukket mye, blant annet et par EP-utgivelser, debutalbum, supportjobber og egne konserter i inn- og utland. Men i Norge har de aldri vært. Fredag 26. og lørdag 27. oktober spiller de for første gang på norsk jord, henholdsvis Revolver i Oslo og Feelgood i Halden.

- Jeg merker at jeg er veldig spent foran konsertene i Norge. Jeg har aldri vært der selv, men alltid hørt mye positivt om landet generelt og musikkmiljøet spesielt. Gleder meg til å spille på Revolver og Feelgood, samt smake på lokal øl og mat og treffe interessante folk, sier Brady til Musikknyheter.no.

- Det jeg har hørt av The Cheaters lover også godt, så kvelden på Revolver fredag 26. oktober kommer til å ose rock ´n´ roll, understreker han.

Godt platesalg

Cheap Freaks´ debutalbum, Bury Them All, som ble utgitt tidligere i år, mottok strålende kritikker. Albumet førte også bandet ut på veien som support for Liam Gallaghers Beady Eye.

- Det var stort! Jeg kan bli vant til å spille for mye folk og i store konsertsaler, sa Brady til Musikknyheter.no tidligere i år og la til:

- Jeg møtte Liam et par ganger. Veldig hyggelig fyr. Jeg har vært fan av Oasis og ble henrykt over at Liam så oss spille hver kveld. Han sa at favorittlåta hans var "Cruel World" og at den ble heftig spilt i turnébussen. Det var godt å høre. Det var en fantastisk opplevelse for oss å få sjansen til å spille med Beady Eye. Alle i bandet var jævlig kule folk.

Musikken til Cheap Freaks har imidlertid få paralleller til Beady Eye sitt uttrykk. Den irske kvartetten er i større grad inspirert av Compulsive Gamblers og Oblivian. Som undergrunnsband er de likevel svært fornøyd med mottakelsen og salget av Bury Them All.

- Responsen på albumet har vært fantastisk! Jeg tror ikke jeg har lest en dårlig anmeldelse. Albumet har også solgt ganske bra. Vi signerte en avtale med et distribusjonsselskap i USA og nå trykkes det et nytt opplag. Det er hyggelig i en tid der man stort sett hører om nedgang i platesalg, sier Brady.

Gir ut kassett

I følge bassisten og vokalisten er debuten bare et steg på veien i bandets videre utvikling.

- Gjennom utgivelsen har vi fått markert oss og etablert gode kontakter rundt omkring i Europa. Målet er at oppfølgeren skal gjøre det enda bedre og føre oss ut på en større turné til neste år.

- Betyr det at dere har et nytt album på gang?

- Ja, vi er godt i gang med en ny plate, sier bassisten og fortsetter ivrig:

- Vi har i overkant av 20 låter innspilt allerede. Overskuddet fra salget av "Bury Them All" brukte vi på å investere i en del studioutstyr, slik at vi kan spille inn musikk når vi føler for det. Vi har en ambisjon om å lansere en eller to EP-er i løpet av de neste månedene, og følge opp med et nytt album til neste år. I tillegg gir vi ut en liveopptreden fra i fjor i Dublin på kassett.

Cheap Freaks og The Cheaters spiller på Revolver i Oslo fredag 26. oktober. Lørdag 27. spiller Cheap Freaks og Lucky Malice på Feelgood i Halden.
Mer om Cheap Freaks her.