Fortell litt om innspillingen av det nye albumet Viva El Heavy Man.

- Innspillingen ble gjort i Ampertone Studios her i Oslo. I ekte rocketradisjon ble alt smelt ned på kort tid. All vokalen min er spilt inn på 4 dager. Når man har inspirasjonen er det bare å måke på. Nevner også at Johnny Skalleberg vår medprodusent og tekniker på det meste av plata har gjort en fantastisk jobb. Det er Johnny, Rolf Yngve og Magic Magnus som har gjort mixen og den er rett og slett killer! Viva El Heavy man!


Hva mener du selv er den største forskjellen på det nye albumet kontra det forrige albumet?

- Den største forskjellen er at vi nå er et mye mer sammensveiset band og har fått en mye mer egen sound. Det at Magic Magnus er med nå som fast medlem på keyboards har også vært med å fylle ut soundet vårt. Mindre Dr. Feelgood og mer Deep Purple. Vi har også utviklet oss som låtskrivere sammen og har rett og slett skrevet enda bedre låter sammen og det er jo digg. Da er vi riktig retning, det er mye mer inne i Smoke Mohawk og vi har tro på at vi bare skal lage bedre og bedre plater i årene som kommer. Smoke Mohawk er kommet for å bli!


Det er mange referanser å hente frem på Viva El Heavy Man. Nevn de tre albumene du mener har hatt mest innflytelse på det nye albumet til Smoke Mohawk.

- Helt umulig å nevne bare 3, fordi det er så mye musikk som lever inne i oss i Smoke Mohawk. Levd liv og musikk-kjærlighet.

Men hva med disse:
Blue Öyster Cult: Secret Treaties
Sensational Alex Harvey Band: Framed
Sleepy Sun: Fever

- Bare for å nevne noen få av mange plater og grupper vi digger både gammelt og nytt. Men lista er lang. Smoke Mohawk elsker musikk!


Photobucket


Dere har nylig vært på turnè i Tyskland med Imperial State Electric, noen gode historier derfra?

- Det var en skikkelig kul tur! ISE gutta er både gode venner av oss og et dritbra band. Og det var masse folk på hver konsert og tilbakemeldingene fra Tyskland så langt har vært formidable. Vi drar tilbake dit i 2013. Men det var nok mer skandaler før. Nå er vi egentlig mest fokusert på å gjøre gode konserter og ett bra show, enn å leve ut rockemytene av scenen. Vi har allerede gjort det før, til varierende hell. Og var det noen snuskhistorier som skjedde, så vil jeg ikke utlevert det her. What happens on the road, stays on the road. Gammelt jungelord.


Hva ble mest spilt i turnèbussen?

- I turnèbussen gikk det mest av en fantastisk kul britisk humorserie fra noen år tilbake på dvd. Nemlig kultserien The Mighty Boosh. Vi så alle 3 sesongene og lo så vi til tider nesten gråt! De som ikke har opplevd The Mighty Boosh bør sjekke dette ut. Beste og mest surrealistiske britiske komiserien siden Monty Python! And that´s a fact...


Dere spilte også nylig support for Rival Sons i Norge. Hvis du fikk velge fra øverste hylle, hvilket annet band kunne dere tenke dere å varme opp for, og hvorfor?

- Det var helt topp og en ære å få varme opp for Rival Sons. Det var gutta i Rival Sons selv som inviterte oss å bli med, fordi de rett og slett er store Smoke Mohawk fans. Smoke Mohawk er alle andre bands favoritt åpningsband, fordi vi rett og slett gjør folk glad live. Dette er vitenskapelig bevist og på film også. Vi er klar for å rocke med hvem som helst, hvor som helst. Men vi gjør gjerne support for The Rolling Stones iløpet av 2013 hvis de har lyst. Vi sikter helt mot toppen selvfølgelig!


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Gerilja er ett kult nytt norsk band som kommer med ny plate neste år. Kult at Turboneger er tilbake, de er jo venner av oss og Enslaved er vi også fans av og gode venner med.


Tidenes beste norske album?

- Det må jo bli Smoke Mohawk: Viva El Heavy Man det! Neste spørsmål takk!


Til slutt, Smoke Mohawk har blitt omtalt som et superband. Hvis du selv skulle sette sammen et superband, uavhengig av tid og sted, hvem ville vært med?

- Etter Cream på 60-tallet er vel dette med superband allerede gjort og oppbrukt for mange år siden. Det er en tåpelig merkelapp som tilsier noe som var. Alle band som er ett bra band er ett superband. Do you catch my drift....


Smoke Mohawk - Crazy Horses (Official video) from Espen Olsen on Vimeo.