Atlanter er Jens Carelius og Arild Hammerø sitt nye bandprosjekt.

- Jeg har spilt med Arild i mange år. Helt siden Joakim Kjørsvik introduserte oss i 2004 eller noe. Vi startet ikke lenge etter det Blues Run The Game sammen, og spilte en drøss med konserter, ga ut av en plate og turnerte store deler av Europa. Etter at bandet ble mer eller mindre oppløst i 2009, har jeg savnet å spille med Arild, og det var slik tanken om Atlanter kom. Dog var denne plata egentlig ment som en duoplate, basert mye mer rundt gitar og folkblues, men har nå endt opp som en veldig rytmisk kraut/gnawa/rythm&blues plate, og det er jo bra, sier Jens Carelius til Musikknyheter.no

Atlanter spiller rock inspirert av ørkenblues fra band og artister som bl.a. Tinariwen, Farka Toure, Gnonnas Pedro et ses Dadjes og Bombino. Alt dette med en norsk vri og innfallsvinkel, som kanskje best kan beskrives som norsk viddeblues.

Photobucket


Atlanter slipper album den 15. mars 2013.

- Øyvind Røsrud Gundersen produserer, og alt tas opp live. Vi tar opp i vårt nye studio på Adamstuen, som er et råflott kjellerlokale jeg tilfeldigvis snublet over, flaks! Vi prøver å holde ting så live som mulig, allikevel merker jeg at vi sliter med å få ned energien på bånd, som vi har live. Vi har vært veldig heldige å fått med oss Morten Kvam og Jonas Barsten Johnsen. Begge to passer veldig bra i dette bandet, og gjør at det blir mye mer fokus på spilling/jamming, enn kun gitargreier. Låtene er lange med mye jamming, og det gjennomgående er vel masse trommer og et snev av minimalisme, forklarer Carelius.

Før den tid spiller de på Mono den 12. desember, og bandet lover jungeldansing fra publikum, masse trommer og tidenes konsert.

Når det gjelder soloartisten Jens Carelius så begynner innspilling av ny plate neste år, og turen går opp på fjellet for å komponere i januar, forteller han.

Vi har vært så heldige å fått tak i en meget lovende, men uferdig råmiks fra det kommende albumet. Sjekk ut!