Albumet Canicular Days som ble sluppet på Riot Factory 19.04 har hentet lovord fra alle hold, blant annet 6er fra Adressa, og beskrives som en av årets beste norske album av Dagbladet, Muiskknyheter og Gaffa. Musikknyheter.no ga albumet en solid 8/10 og skrev:
-Tidlig sommer med lys og varmende drømmepop.

Vi tok en rask prat med vokalist Hanne Olsen Solem.


Gratulerer med nytt album. Hva var den største utfordringen i studio?

- Vi spilte inn 9 låter på 10 dager. Det var temmelig hektisk, travle lange dager. Luftmadrass problematikk, Even og Lars sov på delvis defekte luftmadrasser. Lufta gikk ut i løpet av natta, våkna på gulvet om morgenen. Låten "I Did What You've Done" fikk vi ikke helt til låte som vi hadde håpet på, så vi forandret arrangementet radikalt. Vi endte opp med å plassere en mikrofon midt i rommet og spilte låten inn live med bl.a pumpeorgel. Mangel på store nok kasseroller som ikke rommet nok til pølser til alle 8, ble også en stor utfordring. Ingen klarte å vente på 2 kokerunder.


Nevn tre inspirasjonskilder som er en slags fellesnevner innad i bandet.

- Tame Impala på grunn av stemningene i låtene. Mac Demarco på grunn av hele pakka - låtene, humoren og ikke minst stilen. De er vanvittig artige live. Generelt sjangeren "gammel soul", på grunn av soundet. Det låter gammalt og rustent, samtidig som det er soft.

Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive ditt band og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Vi liker egentlig ikke å sammenligne oss selv med andre, men vi blir stadig sammenlignet med My Bloody Valetine. Selv ville vi kanskje sammenlignet oss selv med Tame Impala og Beach House (mest vokalmessig). Ikke for at det låter likt, det er mer på grunn av at det er den stemningen og det soundet vi liker og ønsker å få frem på vår egen måte.

Hvis dere skulle spille en coverlåt på deres neste konsert, hvilken ville det ha vært i såfall?

- "Walk on by" av Aretha Franklin. Det er en fet låt og de koringene er av ypperste klasse.


Hvis du fikk booke to band fra øverste hylle til en festival du selv skal spille på i sommer, hvem ville du ha valgt?

- Grizzly Bear og Unknown Mortal Orchestra. Sistnevnte band skal vi faktisk spille med på Roskilde og Øya, men det er verdt å nevne uansett.


Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Både Angelica's Elegy og Snøskred har sluppet sinnsyk bra album det siste året, som fortjener mer oppmerksomhet. De spiller like bra live, så det er verdt å ta turen når de spiller et sted nær deg.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Melody's Echo Chamber er favoritten for tiden. Vi pleier også å danse litt til Justin Timberlakes nyeste album, men det er ikke en favoritt, enda.

Og til slutt. Fortell en morsom vits!

- Prisene på "Egon".
Konserter:

2. mai - Trashop, Kristisansnd
3. mai - Hulen, Bergen
4. mai Tou Scene, Stavanger

I sommer kan de ses på festivaler som: Roskilde, Øya, Fresfestival, Radar, Varna, Fetenfestivalen, Norwegian Wood, Måkeskrik og Alive Festival (Danmark).