Naomi Pilgrim er ute med ny singel fra sin kommende debut-EP. Singelen har fått navnet Money og kan høres litt lenger nede i artikkelen.

Svenske Naomi er ikke bare aktuell med ny singel, men hun står også på scenen under årets By:Larm. Fra før, kjenner vi henne som korist i bandet til Lykke Li, men vi hadde lyst til å vite enda mer om den spennende artisten. Vi to derfor en prat med henne, for å finne ut hvem hun egentlig er.

Mange kjenner deg allerede som korist i bandet til Lykke Li. Hva er årsaken til at du nå satser solo? Har det bodd en soloartist i deg hele tiden?

– Det var egentlig først da jeg ble koblet sammen med Fredrik Okazaki jeg forsto at dette var noe jeg ville gjøre. Jeg innså kapasiteten i musikken, mye takket være ham. At jeg nå vil gjøre solokarriere er altså noe som har vokst og modnet frem.

Hvordan vi du beskrive musikken din?

– For meg er musikk en verden man kan rømme inn i, og en måte å utfordre seg selv på. Både når det gjelder å finne nye måter å se ting på, men også å kunne kjenne igjen en følelse. Det kan både være noe man er midt oppe i, eller et minne fra langt tilbake. Det er på en måte terapi. Hva andre mennesker leser i mine låter, er helt opp til dem. Får de med seg noe i det hele tatt, er jeg fornøyd.Kan du fortelle litt om deg selv?

– Jeg er født og oppvokst i Stockholm, med en svensk mamma og en pappa fra Barbados. Vi er en gigantisk familie, som ikke begrenses av blodsbånd. Jeg har to biologiske søsken, men har fått over femten til på kjøpet. Skjønner? Musikken har alltid vært der, enten det var mamma som spilte vinylplater døgnet rundt, eller bak scenen på pappas konserter.

Hva hører du mest på selv? Noen inspirasjonskilder?

– Teardrops med Womack & Womack, og Massive Attack sin Teardrop. Spesielt Dopaminex-remixen, med tilhørende video. Disse har alltid blitt hengende igjen hos meg. Før akkurat nå, har jeg faktisk aldri tenkt over at låtene heter nesten helt det samme. Sykt!

Hvilke forventninger har du til det å skulle være soloartist, fremfor å være en del av et band?

– Jeg føler meg for første gang in charge. Jeg bestemmer mye mer over mitt eget uttrykk enn tidligere. Den kreative friheten er større som soloartist.

Hva er planene dine for tiden som kommer? Hvilke ambisjoner har du?

– Jeg vil utvikle det jeg har påbegynt. Både som menneske og i musikken. Jeg vil fortsette å lage musikk som gir meg noe tilbake. Jeg ser virkelig frem til å reise rundt og spille, og også å få dele enda flere låter senere i vår.

Naomi Pilgrim spiller på Sentrum Scene på fredag, og i WiMP-teltet på lørdag.