Glam-rockerne i Steel Panther har virkelig fått vind under sine paljett-dekorerte vinger med sin salige blanding av det beste fra 80-tallets hår-rock, sin drøye humor og sitt visuelle image. Som et av verdens ypperste tribute-band på en hel musikksjanger, drar de alt av klisjeer og grenser så langt de bare kan – og enda litt lenger. De balanserer på flerfoldige hårbredder av hva som er fordøyelig og fornøyelig, og gir blanke blaffen i om det de gjør er allment akseptabelt eller ikke. Til gjengjeld har de bygget seg en voldsomt så trofast fanskare som krysser alder, kjønn, religioner, og seksuelle preferanser.

Denne uken var bandet på Oslobesøk, to år etter at Musikknyheter villig vekk delte ut toppkarakter til konserten på Rockefeller. Denne gang var konserten oppgradert til Sentrum Scene etter at Rockefeller hadde blitt utsolgt raskt. Med meet & greets og VIP-gjester var det en travel gjeng som besøkte Oslo, men bassist Lexxi Foxx hadde likevel tid til en prat med Musikknyheters utsendte! Kledd i rosa skinnvest, lilla paljett-bukse og det karakteristiske blonde håret slengt over til siden, er det ikke mye ved Steel Panthers høyeste medlem som er overlatt til tilfeldighetene. Og med sminke og et matchende håndspeil innen rekkevidde, pusses det på fasaden både titt og ofte under intervjuet.

Det er en jenteglad gjeng som spiller i Steel Panther, noe som gir gjenklang i tekster og sceneprat. Og de norske jentene har heller ikke gått Lexxi hus forbi: - I LA, hvor vi er fra, opererer og sminker jentene seg for å ligne på jentene her i Norge. Alle her er naturlige skjønnheter. Han legger til med en overbevisende mine at dersom han skulle flyttet noe sted i verden, hadde det blitt Norge! På den første solfylte dagen i 2014, er ikke Lexxi i tvil om at det er Steel Panther som har bragt solen til Norge: - Vi gjør det av og til! Det er helt sant!

Sentrum Scene-konserten var den største konserten panterne hadde spilt så langt på denne turnéen, og de gledet seg stort. Tidligere på dagen hadde guttene møtt fans på en meet & greet, og Lexxi var rørt over å se hvor mange som dukket opp. Billetter er dyre om dagen, og de føler at ved å møte fans får de gitt enda litt mer tilbake til fansen. I tillegg prøver de i det lengste å gi så lange konserter som mulig, og hadde store planer om å spille litt lenger enn de strengt talt hadde lov til i Oslo.

Livet på veien kan være tøft for enhver, og disse guttas livsstil gjør ikke saken noe bedre! Med fulle fester på bussen og bare en fjerdedel av turnéen unnagjort, merker Lexxi allerede at det begynner å ta på: - Vi har lagt igjen deler av leveren vår på hvert stopp vi har gjort! Han gliser bredt og legger til at de prøver å spise sunt, men av og til er den usunne maten bare så altfor fristende: - Da bare spiser jeg, smaker på den, og kaster den opp igjen! Smaken er jo det viktigste uansett! Men ikke grønnsakene, sier han bestemt; - De beholder jeg.

picture

Å være på turné, fire menn og et helt crew, kan være utfordrende nok i seg selv. Lexxi mener at de fleste på bussen er greie å ha med å gjøre, men små uvaner kan likevel være forstyrrende av og til: - Michael (Starr – vokalist. Red.anm) raper veldig høyt! Med vilje! Hele tiden! Og så synger han høyt... men han er jo sanger... Lexxi stirrer tankefullt ut i rommet med store velsminkede blå øyne, og forteller at Satchel lar vektene sine ligge overalt, så Lexxi snubler i dem: - Jeg forstuer de stakkars små anklene mine på dem! Furteleppa stikker frem: - Dumme store vekter! Lexxi kan også fortelle at trommisen Stixx virkelig elsker å feste, og gjerne lar det ligge igjen narkotika overalt: - Men det er kult, fordi når han er høy så glemmer han hvor han har lagt det, og da kan jeg gå og forsyne meg med alt jeg vil ha!

Men å turnére er ikke utelukkende slitsomt, Lexxis favoritt-del av å reise rundt er å møte så mange nye mennesker som de kan: - Og å stikke penisene våre i så mange vaginaer som mulig. Vi vil bringe 80-tallslivsstilen tilbake! Den er så badass! Og så tar vi så mange vitaminer som vi kan og håper at ingen av oss kreperer på veien!

Steel Panther bruker også musikken til dette formålet, og Lexxi kan fortelle at låtene for det meste handler om et par ting; festing og damer: - Og narkotika! Hverdagsliv!

Det verste han noensinne har opplevd på veien, var da sminkebordet som han alltid har med seg på scenen – fullt utstyrt med sminke og hårspray – manglet lipgloss! Lexxi må ta seg en pause og samle seg litt, og rister på hodet med et fortvilet uttrykk i ansiktet: - Bare se på alle lipglossene mine! Han finner frem en toalettmappe full av lipglosser i forskjellige rosatoner: - jeg får dem av fans på veien, sier han stolt og lurer på om Musikknyheters utsendte, som nok er litt misunnelig, vil ha en! Så finner han et plekter i samme toalettmappe, og gir det bort med forklaringen: - Ser du, det har ansiktet mitt på seg, det er sånn du ser at det er mitt!

Lexxi har tydeligvis kommet seg etter det traumatiske minnet om lipglossfadesen, og forteller: - Jeg måtte gå hele konserten uten lipgloss og ingen ville hjelpe meg! Og ingen jenter ville komme opp på scenen sånn de vanligvis gjør, for da kunne jeg lånt en av deres. Jeg følte meg så naken! Det var forferdelig! Bare forferdelig! Lexxi samler sammen en håndfull lipglosser og stapper dem ned i linningen på paljett-tightsen: - Sånn, da glemmer jeg dem ikke til i kveld, mener han, legger på nok et lag med lipgloss, og nikker oppglødd av Musikknyheters forslag om å skaffe seg et hylsterbelte å ha dem i. Også håndspeilet, komplett med krystaller og initialer, er fast inventar i hendene til Lexxi. Han forteller at han har minst ett til hvert antrekk, og har helt siden starten fått håndlagde speil av fans over hele verden: - Jeg har over... eeeh... jeg har mange! Jeg skal ta bilde av dem og legge ut på twitter! Han forteller at han har to enorme - “humongous” - kasser fulle av speil, men har bare med seg fem på denne turnéen. Sånn i tilfelle det kommer flere: - men hvis jeg får et som ikke matcher klærne så bruker jeg det nye ut låta, og så går jeg tilbake til dette, for det matcher buksa!

picture

Steel Panther har en egen YouTube-kanal hvor de har små video-serier gående hvor de snakker om forskjellige temaer. Blant annet har de en serie som handler om kjendiser, en om sminke og mote, og en om forskning. I en av episodene knuser nesten Michael Starr speilet til Lexxi, og han sitter med store forskrekkede øyne mens Musikknyheters utsendte forteller om den gang hun knuste sitt med påfølgende 7 års ulykke: - Åh det suger! Og jeg har disse greiene med meg overalt! Skjønner du hvor forsiktig jeg må være?? Men gikk det over etter 7 år?? Musikknyheter kan berolige han med at jo, det ga seg etterhvert. En lettet Lexxi forteller at når de spiller inn forskningsvideoene, kalt Science Panther, sitter han for det meste og hører på hva gitarist Satchel har å si, og så glemmer han alt innen 5 minutter. Han forteller at han har ikke plass til så mye i hjernen og mener at man kan ikke bare gå rundt og huske alt hele tiden: - Det eneste jeg MÅ huske er dette: å se inn i speilet av og til... Han lager trutmunn til seg selv i speilet; - Og å sjekke at håret ligger der det skal! Lexxi mener mener flere menn burde bruke sminke, og utnytte det utseendet de har fått til fulle. Bare litt eyeliner og maskara, så ville enda flere sett like “bitchin'” ut som han selv. Han forklarer at han tar godt vare på huden sin, og har byttet ut sola med solarium for ikke å få hudkreft!

I slutten av mars kommer Steel Panthers nye album, All You Can Eat , med låter som Party Like Tomorrow Is The End Of The World og The Burden Of Being Wonderful allerede sluppet som smakebiter. Lexxi bytter motvillig tema for å snakke litt om musikken. Når Musikknyheters utsendte forteller at en av de nye låtene, The Burden Of Being Wonderful er en av hennes absolutte favorittlåter, hopper en ivrig Lexxi opp og ned i sofaen: - Det må du fortelle de andre gutta også! Det er badass, det må de få høre! Satchel kommer til å elske deg! Du er awesome!

Tittelen på skiva mener Lexxi henspeiler på å få så mye ut av livet som overhodet mulig: - Det er alt, det er det beste! Det er derfor vi tok Leonardo DiCaprios maleri ("Det siste måltid" av Leonardo da Vinci. Red. Anm) og la til ting, for de hadde ikke det ustyret vi har i dag, som data og internett, så vi la til ting som manglet i maleriet og gjorde det enda bedre! Han legger til at "All You Can Eat" er som når man går til en buffet og man bare: - "Oh shit, se på alt dette"! - Det betyr ikke nødvendigvis bare alt av mat, men narkotika og sex og damer og liv! LIV! Alt du kan spise! Du er så heldig at du er i live, så lev for faen! Lev-lev-lev-levlev! Du aner ikke om dette er din siste dag, så "Party Like Tomorrow Is The End Of The World"!

Når Lexxi blir spurt hva han "brings to the table" - altså hva han bidrar med i Steel Panther, forteller han at han ikke bidrar med så mye rent musikalsk: - Jeg skjønner at du mener bord sånn som bordet på albumcoveret, men altså... jeg bidrar med bitchinness... Altså, vi ser jo bra ut alle sammen... eller trommisen vår KAN se ok ut av og til... når lyset er av, om du skjønner? Men oss tre som står foran – og jeg sier ikke dette bare fordi de er i rommet med oss akkurat nå - vi ser dritbra ut alle tre! Lexxi mener at om det er noe han bidrar med stilmessig, så er det litt mer rosa og lilla! Satchel, som står ved speilet og retter på sveisen og lytter til samtalen, bryter inn at Lexxi bidrar med mer glitter, glamour og karisma! Lexxi må jo si seg enig i det, og lar buksa glitre i lyset fra lysstoffrørene.

picture

Og dermed har han klart å vri samtalen inn på mer interessante temaer igjen. Han forteller at alle gutta får action på turné, men at det ikke er en spesiell type jente som går til de forskjellige guttene – med unntak av trommis Stixx: - Han får bunnslammet. Du vet sånne fisker som ligger på bunnen av akvarium og spiser det som er igjen av søppel? Det er ham! Og akkurat nå får han mer action enn noen av oss. Lexxi rister vantro på hodet så det står en sky av blondt hår rundt ham: - Men han kommer ikke til å lese dette intervjuet så det går bra. Han kan ikke lese i det hele tatt, men hvis han spør så har jeg ikke sagt det.. Det er alt jeg har å si om det.

Vi avslutter intervjuet med en lovnad fra guttene om å komme tilbake snart, så alle som ikke fikk billett til Sentrum Scene kan få sjansen senere. På spørsmål om hva folk kan forvente av en Steel Panther-konsert, får vi som svar at de kan forvente fest, dritbra musikk, og å få seg et ligg: - Dessuten er vi tilgjengelige etter konserten, så hvis noen har lyst til å ha sex med penisene våre, så er vi enkle å finne. Veldig enkle! Vil du ha et backstage-pass?