I Am the Avalanche slipper sitt nye album Wolverines neste uke, og Musikknyheter gjorde i den forbindelse et intervju med vokalist og låtskriver i bandet Vinnie Caruana om hva vi kan forvente av den nye skiva, prosessen de har hvert i gjennom med å lage den og framtiden til bandet. Vinnie avslører også overfor Musikknyheter at Norge kan forvente et besøk av bandet i nær framtid! Alle hjerter gleder seg!

Vinne forteller oss at det er en spennende tid for bandet, etter en lang pause, med både andre prosjekter og innspilling av Wolverines er de virkelig klare for å gi ut ny musikk, komme seg ut på veien og møte publikum.

Han forteller oss, da vi spør hva fansen kan forvente av Wolverines, at det er en melodisk amerikansk punk rock 'n' roll-skive. Han sier videre at de selv mener det er deres klart beste utgivelse og at målet er at det skal være en sammenheng og helhet gjennom albumet. Derfor er det kun 10 låter, noe som gir mulighet til å være direkte og nærværende hele veien.

Bandets forrige album Avalanche United slo ned som en liten bombe når den kom i 2012, og ble godt mottatt av anmeldere. Fra å være et band som gjorde mindre konserter uten noe nytt materiale på nesten seks år, ble I Am the Avalanche et hett navn på den internasjonale punkscenen og det er definitivt større forventninger til bandet i denne omgang enn det var sist. Vi spurte Vinnie om de følte noe på disse forventningene og dette presset. Han svarer med at bandets selvsikkerhet er så stor rundt det ferdige resultatet de nå skal presentere at han ikke føler på noe forventningspress. I prosessen med å lage skiva forteller han at de har vært 100 % dedikert og at resultatet er slik de så det for seg før de begynte. De føler seg sikre på at både nye og gamle fans vil like skiva. Vinnie kan fortelle at det er i hovedsak han selv som sår for materiale på det nye albumet, men at det er enkelt låter på albumet som er skrevet av andre i bandet.

Tittelen på albumet, Wolverines, henviser til dyret med samme navn, eller Jerv på norsk. Dette er et dyr som ville spist av sitt eget ben for å overleve hvis det hadde blitt fanget i en bjørnefelle forteller Vinnie. Denne tittelen er brukt som en metafor for den utholdenheten, målrettethet, lidenskapen og kjærligheten som de selv mener bandet står for. Vinnie forteller at han synger om alt fra vennskap, tap, personlige problemer, død og håp på Wolverines og selv om de fleste sangene er innenfor punk-rock sjangeren er noen sanger mer vanlig rock enn andre, men det er et fokus på melodier, energi og sjel gjennom hele skiva forteller han.

I løpet av de siste årene har det dukket opp en rekke punkband, som I Am the Avalanche, Polar Bear Club, The Gaslight Anthem, Red City Radio og The Menzinger som noen eksempler. Dette er alle band som har fått flere og flere tilhengere, og de viser kanskje en litt annen side av punkscenen enn den man så på starten og midten av 2000-tallet. Dette er band som først og fremst har fokus på musikken, og ikke så mye på alt rundt. Vinnie forteller oss at han elsker det som skjer i den voksende punkscenen og at det er fantastisk at det finnes så mange gode punkband der ute for tiden. Dette er band med hjerte og integritet som han mener at de er heldige som selv blir sett i sammenheng med.

Til slutt forteller Vinnie at selv om det ikke er noen konkrete planer om når, så vil bandet definitivt besøke Norge så snart de kan. Dette er gode nyheter!

Albumet slippes på Rude Records tirsdag 18. mars!

Video til The Shape I'm In her:
Hør Wolverines her!
I Am the Avalanche hjemmeside