Andreas Kleven Rasmussen, bedre kjent som Pandreas, er bare student, men han har allerede rukket å få anerkjennelse fra store musikknettsteder og -magasiner. Ulsteinvik-gutten studerer for tiden i Bergen, men slapp tidligere denne uken EP-en Beluga – som allerede har fått flere gode tilbakemeldinger.

Du er ute med din tredje EP. Hva synes du om den?
– Jeg er ganske fornøyd med EP-en. Det er helt klart den jeg selv liker best av alle jeg har gitt ut til nå.

Fortell litt om arbeidet med plata.
– Det var vel på høsten i fjor at jeg for alvor startet med å lage nye låter. Jeg hadde en slags plan for hvordan det skulle høres ut, og tidlig på vinteren gikk det ganske fort for seg. Jeg hadde en del låter å velge i, men kortet ned til de jeg mente var viktigst for å ha en mest mulig fokusert EP.

Hvor lenge har du holdt på med dette? Og hvordan startet det?
– Litt vanskelig å si, jeg har jo alltid vært interessert i musikk. Det startet vel for alvor da jeg flyttet til Bergen i 2011, og i 2012 lagde jeg de første låtene mine bare ved hjelp av samples og en laptop. Så har jeg heldigvis fått lov til å legge stein for stein, i mitt eget tempo.Hvordan har du forandret deg siden du for to år siden slapp «Pandreas EP»?
– Har kanskje litt andre inspirasjonskilder nå, og har mer kontroll på prosessen slik jeg kan lage musikken akkurat sånn jeg selv vil, uten at det blir så eksperimentelt. Men alt i alt er det meste likt, egentlig.

Når kommer din første fullengder?
– Vet ikke. Det er ikke helt min stil, og slik situasjonen er nå så blir det litt vanskelig å få gjennomført. En vakker dag kommer den!

Du har blitt nevnt i gode ordelag av blant annet Pitchfork og The Guardian. Hva har dette betydd for karrieren?
– Jeg har fått litt mer oppmerksomhet, tror jeg. Hvert fall når det kommer til media. Kanskje det er enklere å gi honnør til omtalen, enn til musikken, men det plager ikke meg.

Hva/hvem inspirerer deg musikalsk?
– Varierer fra dag til dag, men varm elektronisk musikk med mye melodi og sånn er en gjenganger.

Du skal spille på Roskilde. Hva er de øvrige planene for sommeren og høsten?
– Jeg har ikke så mange planer, men jeg håper å få tid til å lage mer musikk så snart jeg kommer gjennom eksamenene mine.