Det er snart tre og et halvt år siden KITE gjorde sin siste konsert i Manchester, England. Her fikk bandet napp på en britisk platekontrakt. Ironisk nok, for ”en måned etterpå slapp Stonegard (der Ronny er gitarist, journ.anm.) sitt debutalbum, og plutselig gikk alt slag-i-slag, og jeg hadde rett og slett ikke tid eller overskudd til to oppegående prosjekter. Det var en stor kamel å svelge, men jeg måtte ganske enkelt legge ett av banda til side. Så dermed har jeg vært opptatt med Stonegard mer eller mindre siden, imens de gamle Kite-medlemmene har prioritert barn og familie fremfor musikk,” sier Flissundet.

KITE anno 2008
I dag er Kite blitt en trio, med ”kun én gitar, noe som igjen gjør lydbildet ryddigere og kanskje også tighetere, men med en mye større gitarlyd enn tidligere,” forteller Ronny, mens han legger til at ”låtene og uttrykket har endret seg en del siden sist også. Det er mye tyngre, mer groovy, og låtene mer hardcore-inspirerte. Jeg har blitt en bedre vokalist, og gjør også mer screamo-ting enn tidligere (som i vokalteknikk, ikke sjanger). Vi har spilt inn fire nye låter i studio nettopp, og har fått utelukkende veldig bra tilbakemeldinger på de, og det er jo kult.”

Kite er hjertebarnet til en entusiastisk vokalist og gitarist, og derfor er det også han som har valgt ut den nye lineupen. Den nye utgaven av bandet tok form i fjor sommer, med Bjarne fra Jaqueline på trommer og Ole fra Tombstones på bass. På spørsmål om hvordan det fungerer, både når det gjelder musikalsk og med det evige problemet tid, siden alle tre er opptatt med andre band, lyder responsen fra Ronny at ”for min del er det bare inspirerende å spille i flere band, få utløp for forskjellige musikkstiler og dra lærdom og erfaring av det å jobbe med forskjellige musikere. Tror de andre to føler det likedan. Når det gjelder tid, så er det jo klart at to band tar dobbelt så mye tid som ett, i mitt tilfelle tre ganger så mye tid med tre band (Stonegard, Dunderbeist og selvfølgelig Kite, journ. anm.), men god planlegging er nøkkelen. Dessuten er jo dette noe alle elsker å holde på med, og dermed blir det en helt annen greie enn for eksempel å ha to vanlige jobber.”

Fremtidsplaner – nytt album og festivalsommer?
Kite er tilbake for fullt, og ”står og spinner i startgropa og er som skrubbsultne ulver.” Fire ny låter er spilt inn, og blir sannsynligvis mikset ferdig, trykket opp i et mindre opplag, for så å bli solgt som en ep på konsertene fremover. Bandet tar et steg om gangen, men på sikt snakkes det om å spille inn oppfølgeren til Bring Out Your Dead fra 2004. ”Skal jo både ut med Dunderbeist-skive i vår, og Bjarne skal ut med ny Jaqueline-skive, og dessuten skal jo Stonegard i studio igjen til høsten, så når og hvordan KITE-utgivelsen gjøres er enda usikkert. Men den kommer, og den blir fet!”

Reunionen feires i morgen på Club Maiden i Oslo, og blir den første av til nå totalt seks offentliggjorte konserter. Bandet har fått forespørsler fra arrangører fordelt over hele landet, samt flere festivaler, så det er bare å følge med på hva som skjer utover våren på Kite-fronten. Først ut er den nevnte by:Larm-konserten, og til den gleder de seg stort, ”som små snørrunger. Litt nervøs er jeg jo, siden det er lenge siden sist, pluss at det blir jo første gang vi fremfører de nye låtene live også. Men vi har øvd mye, og settet sitter som ei kule, så det kommer nok til å gå veldig bra,” forteller Ronny, og avslutter med en anmodning om at Maiden er stedet å tilbringe torsdag kveld, de ”regner med at det blir mye folk på konserten, så vi er klare for å gi alt vi har.”


Sjekk ut bandets MySpace-side der to smaksprøver fra nyinnspillingene kan høres.