Så, hvordan er det å være tilbake på veien med et splitter nytt album i bagasjen?
Veldig bra. ’Off With Their Heads’ er vårt tredje album, vi har gitt ut et par singler, og vi merker på konsertene at folk begynner å kunne de nye sangene. Det å være på turné er noe du venner deg til. Det blir en del av livet, på en måte.
Litt som en jobb, altså?
Nei, bedre enn en jobb. Man kjeder seg på jobben. Vi spiller jo konserter annenhver kveld!

Er det så gøy som det ser ut til å spille i Kaiser Chiefs?
Ja. Absolutt. I går kveld for eksempel, var vi i – hvor var vi? København..? Ja, København. Etter konserten satte vi oss rett på bussen og kjørte hele natta, bussen gikk i stykker, vi måtte over i supportbandbussen – det kan med andre ord bli lange dager, noen av dem kjedelige.. Men i det store og hele er det kult. Veldig kult.

Fortell litt om det nye albumet!
Ja! Vi hadde to nye produsenter, Mark Ronson og Eliot James. Mark var med på å produsere noen sanger vi skrev i slutten av 2007, ”Never Miss A Beat” og ”You Want History” som deretter ble spilt inn i februar 2008. Vi tenkte at vi bare skulle lage en EP av det, men fant fort ut at dette var så bra saker at vi ville lage et helt album sammen med Ronson. Det ble fort ferdig, og vi bestemte oss for å gi det ut med en gang – for å ta rotta på den såkalte ’naturlige sirkelen’ i plateverdenen.

Albumet er morsomt, det er annerledes, en forandring selv om vi holder oss på samme frekvens som vi pleier. På den tekniske siden sørget Eliot James for å ta med masse forskjellig gammelt utstyr i innspillingsprosessen, og resultatet ble at vi fikk den der upolerte gnisten over albumet, sånn som gamle LP-plater pleide å høres ut. På den andre siden er sangene fortsatt laget etter god, gammel Kaiser Chiefs-oppskrift; catchy, med masse ’hooks’ og rytmer, bra for å danse til.

Vi følte nemlig at med det andre albumet, mista vi en del av ”indie-danse-ungdommen” som pleide å fylle opp dansegulvene til våre låter, så med det tredje albumet har vi prøvd å vinne dem tilbake.

Har dere planer om å spille på noen norske festivaler i sommer?
Det vet vi ikke helt enda, vi begynner å få noen viktige festivaldatoer på plass, men alt er ikke fastlagt enda. Men vi har spillt på festivaler i Norge før – Quart, og et annet sted...
Hove-festivalen kanskje? Det snakkes fortsatt om konserten dere spillte der i noe som kanskje var tidenes verste regnvær..
Ah, stemmer! Jeg husker det nå.. Folket i regnjakker ble bare våtere og våtere, men de ble stående. Så til gjengjeld prøvde vi å spille en bra konsert, som belønning. Det er noe vi alltid gjør – vi vil at folk skal gå hjem og tenke at ”hm, det var et bra band” og huske oss for det. Når vi har et bra album, vil vi jo gjøre en bra turné også!
Gir dere alltid alt dere har på scenen?
Alltid. Man må det. I tillegg har vi et crew som alltid er i godt humør, så vi er alltid en glad gjeng på tur.

Så Kaiser Chiefs-filosofien blir…?
Å være klar over hva man har, å være det beste bandet man kan være – akkurat nå. Ikke tenk på hva du kanskje kan få til om ett år. Selv om du har laget åtte eller ni knallbra musikkvideoer, så kan du ikke legge mindre innsats i den tiende. Gi alt på live-showene. Du må ville være det beste bandet, og ha tro på at du kan bli det. Resten følger av seg selv.

(Foto: Camilla Ingvaldsen)