Jeg satt i bakgården på Blå. Driver med et intervju av Magnus Ulvik, booking-sjef på Oslo Live, i det Magnus sier: ”Klaxons kommer, noen må hente dem”. Snakk om å være på rett sted. 5 minutter senere står jeg med Steffan Halperin og James Righton og slår av en spøk om hvor vakkert Norge er. Klaxons var overveldede begeistret over hvor vakkert alt i Norge er. Uforberedt som jeg var, prøvde jeg å finne noen smarte spørsmål å stille, men uansett hva jeg spurte om fikk jeg svar som: ”alle folkene er så vakre, det er sikkert fordi alle er så vakre.”

Klaxons hadde tidligere på dagen vært på svømmetur i Oslofjorden med Erlend Øye fra Kings of Convenience. De forteller at fergen hadde vært gratis, og antok at det var sikkert fordi alle betaler så mye skatt her i Norge. Når jeg forteller at vi betaler nesten 50 % skatt her i lånet spøker James med at det må være sånn at de kan gi de stygge menneskene plastiske operasjoner, for det er ingen stygge mennesker her i landet. James foreslår at vi i musikknyheter.no skulle lage en konkurranse, for å hooke opp Steffan med en norsk jente. Det blir lagt ”store” planer om å dele ut backstagepass onsdag kveld. Dessverre stopper tour-manageren oss, han sier at han skal ha med seg alene guttene sine friske til Romania på torsdag, og ingen nattlige aktiviteter er tillatt.

De hadde vært i Norge bare noen få timer, men hadde allerede opplevd en nær-døden-opplevelse da de skulle kjøre fra Gardermoen. ”Sjåføren var skikkelig elendig, det første han gjør var å rygge bilen inn i en vegg, og etterpå klarer han nesten drepe Steffan”, forteller James. Han viser meg noen bilder med en most bil og et knust sidevindu. ”Jeg er fremdeles i sjokk. Det kan hende vi ikke kan spille i morgen”, spøker Steffan med mens han ler. Vi fikk dessverre ikke tak i bildene, men kan fortelle at det ikke så bra ut. James spør oss om solen aldri går ned i dette landet, klokken er 23:30 og det er fremdeles ikke mørkt. Før han svarer selv: ”det er sikkert fordi vi må se alle de vakre menneskene. Værgudene vil vi skal se dere hele tiden, derfor er det lys”. Sånn fortsetter samtalen i 20 minutter, og Steffan spør flere ganger om en hvis skuespiller fra ”Død Snø” er noe å satse på, og blir litt skuffet da vi forteller hun er opptatt.

Etter å ha moret oss med å prate tull med Klaxons en stund, kommer jeg endelig på hva det var jeg egentlig skulle.

Kan vi forvente noen nye låter på konserten i morgen?

Klaxons: Klart det. Vi tenker å spille 4-5 stykker, som også skal på albumet. Vi ønsker å vise at vi har blitt et bedre band. Vi vil også skape mest mulig oppmerksomhet og forhåpninger rundt den nye platen. Det er låter som kommer til å ta deg med en gang, så det er ikke farlig at du ikke har hørt dem før. Det er en grunn alene å dra på Oslo Live i morgen.


Før jeg får stilt flere spørsmål forsvinner Klaxons med en gjentegjeng, og de er tydelig fornøyde. Morgendagen skal de tilbringe på Paradisbukta på Huk, så om du er i området. De er utrolig hyggelige og morsomme å snakke med.