Mew er aktuelle med sitt femte studioalbum "No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away//No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away". Onsdag, 12. august, headliner de Øyafestivalen. Albumet slippes 19 august.

I den anledning var Musikknyheter.no heldige og fikk et intervju med Silas Utke Graae Jørgensen. Les hvordan det gikk.

MN: Først la meg gratulere med et nytt album.

SJ: Tusen takk. Har du fått hørt det?

MN: Nei dessverre, har bare hørt den første singelen, men la meg starte med spørsmålene. Hva kan vi forvente av deres nye plate ”No More Stories..” i forhold til tidligere album?

SJ: Vi har prøvd oss på å være mer innviklet. Det vil være et større musikalsk mangfold, mye mer fargerikt. I tillegg vil det være mye mer glede bak musikken.


MN: Kan du fortelle om tiden dere har brukt på å skrive og spille inn ”No More Stories..”?

SJ: Vi har brukt mye tid på å skrive albumet, fordi vi har ønsket å lage en perfekt plate. Alle tekstene er blitt skrevet over en periode på tre år. Mellom all skrivingen har vi spilt mye konserter, noe som gjorde at det har tatt lengre tid å skrive. Albumet er spilt inn i tre forskjellige studio. I Brooklyn, Manhattan og København.


MN: Vi har opplevd at dere har utsatt utgivelsen av ”No More Stories..”. Var dere noen gang redde for å ikke klare å skape albumet dere ønsket å lage?

SJ: Ja, vi har vært redde for ikke å skape det vi har hatt planer om å lage. Vi ville ikke gi ut et album vi ikke var fornøyde med. Vi som band ønsker heller å bruke den tiden vi trenger på å lage et perfekt produkt, enn å kutte hjørner og gi ut et middels album. Vi vet det har tatt mye tid, men det har ikke påvirket innspillingen. Vi har gjort vårt, men det er klart vi har vært redde for å bli glemt av lytterne.

MN: Journalister og bloggere har en tendens til å hype alle nye band de hører om, for så å glemme de etablerte bandene. Enig/uenig?

SJ: Det er viktig å gi muligheten til de nye bandene som kommer, veldig viktig. Mange etablerte band vet folk allerede om, og de nye må få prøve seg. Alle band har vært i den posisjonen en gang.

MN: Hva skjer med verdens lengste albumtittel? [No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away//No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away. Journ anm.]

SJ: Jeg tror faktisk den kommer I Guinness [Book of world records. Journ. Anm.] Vi har vært på utkikk etter et passende navn, som ikke var så langt, men vi ble aldri fornøyd. Navnet på albumet kommer fra en sang vi alle likte meget godt. Den klarte å treffe oss alle sammen. Navnet på vårt nye album er åpningsverset i sangen. Sangen heter ”Hawaii Dream”.


MN: Hva vil du si har vært til inspirasjon og hatt innflytelse på ”No More Stories..”?

SJ: Det har ikke vært noe helt spesielt som har virket direkte inn på platen. Samtidig så har veldig mye vært til inspirasjon. Det handler om å holde øyne og ører åpne og få med deg hva som skjer rundt deg. Når du skal lage en ny sang, har du mange forskjellige inntrykk du kan bruke. Personlig har jeg hørt mye på klassisk musikk de siste årene.


MN: Deres nye singel ”Introducing Palace Players” er blant de beste singlene hittil i år. Hva har dere i Mew hørt på de siste månedene?

SJ: For det meste vårt eget album. Bortsett fra det har jeg hørt mye på hip-hop og klassisk musikk i det siste. Det er flere danske komponister som har gitt ut noe meget bra klassisk musikk. Amerikansk og noe engelsk hip-hop har vært interessant for meg, og en god avveksling når jeg trenger å få roen.


MN: Har dere planer om å komme tilbake til Norge etter Øyafestivalen?

SJ: Vi ønsker helt klart å komme tilbake til Norge. Vi har alltid fått veldig god mottagelse i Norge. Vi gleder oss til å spille på Øyafestivalen. Planene er å komme tilbake for en liten turne i Norge, men vi har ikke alt klart ennå.

MN: Tusen takk for intervjuet!

www.myspace.com/mew