Gratulerer med fersk skive! Hvordan gikk innspillingen?
Ronny: Vi brukte veldig lang tid. Det begynte med en helg i februar i fjor hvor vi spilte inn fire nye låter som etter hvert skulle vise seg å bli en demo. Vi var såpass fornøyd med resultatet at vi tenkte dette var noe vi måtte spinne videre på. Så resten av låtene ble spilt inn imellom slagene utover 2008. Mixen stod ferdig i mai/juni i år.

Imellom slagene sier du. Hvordan er det å jobbe med ei skive på den måten?

Ronny Flissundet: Utrolig behagelig. Man får en distanse og et nytt perspektiv over materialet som man ikke får om man for eksempel booker et studio og bor der fjorten dager i strekk.

Så dere er fornøyde

Alle: Ja!

Bjarne Ryen Berg: Vi må bare få takke Fredrik Ryberg for fantastisk jobb som tekniker og på mixen.

KITE har gjort noen utskiftninger siden Bring out your dead i 2004. Hvordan kom akkurat dere sammen som nye KITE?

Ronny: Ja. Ole Christian var med helt i starten før bandet hadde noe navn. Vi er vel også hva man kan kalle musikalske soulmates, så han var et naturlig valg når jeg igjen ville fyre liv i bandet.

Ole Christian Helstad: Og Bjarne imponerte til de grader på Reaping Machines (Jaquelines andre album jour. anm.). Etter en Jaqueline-konsert på Mono var det ikke tvil om hvem vi ville ha som trommis.

Og det var aldri noe tvil om å bli med heller?
Bjarne: Overhodet ikke.
Ole Christian: Niks.

Bring out your dead og den runden med KITE ga bandet en god fanskare. Føler dere at det er noe dere nå må bygge opp på nytt?

Ole Christian: Det er bra oppslutning på konsertene og vi får kun positive tilbakemeldinger og det virker som fans er gira av at bandet har gjenoppstått. En morsom episode var da vi spilte på SubScene for noen måneder siden. Klientellet der er stort sett under 18, og de stod og hoia etter gamle KITE-låter! De fikk Green Lane.

Ronny: De som likte old KITE vil nok få seg noen overraskelser i forhold til soundet, men vi for god mottakelse ja.

Soundet ja. Dere har lagt lydlista litt tyngre denne gangen, om det går an å si det slik. Er dette noe som kommer naturlig fra samarbeidet dere tre, eller er det noe dere har jobbet for?

Ronny: Bjarne og Ole Christian har veldig mye å si for tyngden. De kommer begge fra band (henholdsvis Jaqueline og Tombstones jour. anm.) som har et tyngre lydbilde enn old KITE. Det har også mye å si at vi nå er en trio og kun én gitar. Det er ikke rom fiksfakseri, og musikken er mer groove-basert.

Ole Christian: Et viktig poeng er også at lyden på skiva ikke er produsert fram, men at det faktisk høres slik ut når vi øver og spiller konsert og.

Bjarne: Dette er også typisk Fredrik-musikk.

Ronny: Ja, og det er veldig stor forskjell på produksjonen nå og den fra 2004. Bedre lyd nå.

Hvordan er det å spillei KITE i forhold til andre band dere sysler med for tiden?

Ole Christian: Det er like moro. Vil si det er enda bedre å spille i to såpass forskjellige band. I starten var det kanskje musikalsk vanskeligere i KITE. Men det er bare positivt.

Bjarne: Det samme gjelder for meg. Men både vi som musikere og KITE som band tjener nok på diversiteten.

Ronny: Definitivt. En utvikler seg som musiker når man spiller med forskjellige folk.

Dere har en norgesturné like rundt hjørnet, og har alle spilt landet opp og ned flere ganger. Har dere noe favorittsted?

Enighet: Fru Lundgreens i Trondheim er alltid en bra opplevelse. God stemning, trivelige folk og ikke minst bra lyd! Tømmerfløtivalen har ikke skuffet noen av oss enda. Ellers slår Garage sjelden feil. (Garage i Oslo jour. anm.)

Hvordan stiller dere dere i forhold til digital distribusjon? Nedlasting, Spotify etc.?

Enighet: Flott! Får spredd musikken!

Ronny: Denne skiva blir tilgjengelig over alt. Nedlasting via blant andre play.com og iTunes Store. Spotify er heller ikke glemt.

Ole Christian: Store byer har nesten fått monopol på CDer om dagen. Om man reiser til et mindre sted noen mil fra en by finns det ingen platesjappe. Så vi, og alle andre, er avhengig av full digital pakke i tillegg.

Til slutt: er det noe spesielt som gjentas på iPoden om dagen?

Ronny: Raised Fist.

Bjarne: Presidents of the United States of America (!)

Ole Christian: Raised Fist og nye til Alice in Chains.


KITE slapp The Hook, the Line, the Sinker i går 12. oktober. Den er tilgjengelig overalt.

Releaseparty går av stabelen lørdag 16. oktober på Garage hvor det blir kake til de første som kommer! Denne kvelden er det også lov med blinkende cowboyhatt på Garage.

KITE på MySpace