Beezewax gir denne uken ut debutalbumet A Dozen Summits fra 1997 i remastret utgave, vi tok en liten prat med frontmann Kenneth Ishak om utgivelsen og fremtidsutsiktene for det oppløste bandet.

Hva er grunnen til at albumet kommer akkurat nå?
- Det har vært planlagt lenge, det ble vel egentlig lagt på is i flere år fordi man ikke klarte å få de forskjellige partene til å bli enige, du vet, penger, kontrakter osv.. Albumet har vært utsolgt i snart ti år, og vi opparbeidet oss mange trofaste fans som ofte har spurt etter skiva.

Hva er gjort med den remasterede utgaven, og får vi noe mer i tillegg til bedre lyd?
- Min kompis og mentor på lyd, Fridtjof Lindeman på Strype, har remastret plata. Han spilte den inn i 96/97 og var medeier i LaNuGo Records som ga den ut da, så det er en real remastering som har skjedd. Ellers er det to bonusspor, Spring break som ikke kom med på albumet i 97, og en cover av Is It Ok If I Call You Mine fra Fame-soundtracket. Vi digget alle denne som er en firespors innspilling fra stua til trommis Stian. Ny sleeve, masse bilder og det kuleste coveret av alle våre skiver.

Dere spilte en gjenforeningskonsert i helgen på Revolver i Oslo i forbindelse med albumslippet, hvordan gikk det?
- Det gikk bra, det ble utsolgt og vi spilte helt ok. Vi hadde kun øvd to ganger med fullt band, men publikum var fantastisk!

Blir det bare med denne ene kvelden eller kan vi glede oss til mer fra Beezewax fremover?
- For å være helt ærlig, så aner jeg ikke. Det kommer mest an på folk der ute, om folk vil at vi skal lage en ny plate er det en mulighet. Jan Erik (bass, vokal ) bor i Danmark og Stian (trommer ) flytter til Brasil. Dette er også noe vi må ta hensyn til. Poenget er at vi ikke snakket sammen på et par år, men nå er vi bedre venner enn på lenge. Vi fikk til denne ene konserten så får tiden og interessen vise om det var vår siste.

Noen andre musikalske prosjekter du driver på med om dagen?
- Jeg har jobbet som produsent et par år nå, så jeg er konstant innblandet i andres prosjekter. Alt fra Death is not.., Little Hands of Asphalt til Bård Torgersens nye støy-prosjekt, i tillegg til mye annet bra. Jeg har også blitt trommis i et band med høy hipster faktor.

Hipster? Trommis? Fortell.
- Hehe.. bandet heter så langt Teen Wolf og består av Magne, ex-vokalist i Accidents Never Happen på Bass, Tore fra Hiawata! på vokal og gitar, Mattis på gitar og synth og meg på trommer. Høres ut som en blanding av Talking Heads og Paul Simons Graceland. Vi skal blande sort og hvitt uten å få grått.

Du slipper ny soloplate neste år. Hva er planene i forhold til den og hvor langt er du kommet i prosessen?
- Jeg har reist rundt og spilt med forskjellige folk. Det er mer en band-plate bortsett fra at bandet forandret seg fra by til by. Jeg har vært i New York, Stockholm, Giske og Barcelona, og spilt inn med for eksempel Bent Sæther fra Motorpsycho på bass. Det er en helt annen plate enn den forrige. Mer naken, mer bråk og mer Skandinavia. Den kommer ut 1. mars og vil ha tittelen Kenneth Ishak and the Freedom Machines

Det er mye bra norsk musikk om dagen. Noen norske band du vil anbefale?
- Har tjuvlytta på Norma Sass mens de har øvd nede i gangen fra mitt studio, dødsfint. Ellers tror jeg den nye Howl plata blir veldig bra, og blir fortsatt satt på plass av ekte musikere når jeg hører på Elephant 9.

Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?
- Siste Tortoise er bra og er hekta på Richard Hawleys nye plate, han har byttet ut stryk med rare instrumenter jeg ikke husker hva heter. Den er veldig fin.


Beezewax på myspace

Kenneth Ishak på myspace