Social Suicide består av fire purunge karer fra Bergen, og er at av bandene norsk musikkpresse har størst forventninger til i 2010. Så store forventninger at de kalles "det nye JR Ewing", takket være deres rå og samtidig tilgjengelige hardcorepunk. Men for ikke så altfor lenge siden var de et grungeband. Esteban Munõs i Social Sucide forteller oss om blant annet akkurat det.

- Sondre, Bjarte og jeg spilte grunge sammen i tidligere band. Etter hvert utviklet det seg til å bli stadig mer punk-aktig musikk. Det føltes veldig naturlig og rett å bevege oss i den retningen. Vi har aldri vurdert eller diskutert hvilken stilretning vi skal velge. Vi spiller bare det vi får til å høres bra ut og det vi liker best.

Store deler av norsk musikkpresse kaller dere JR Ewings arvtagere som Norges hardcore-hertuger. Hvordan påvirker hypen dere, og føler dere at dere kan leve opp til den?
- Det er ingen tvil om at JR Ewing var et fett band, og at de lagde fet musikk. En sånn tittel påvirker ikke oss verken på det personlige eller musikalske plan, men det er veldig kjekt å høre at folk synes at vi klarer å leve opp til et slikt band. Vi prøver ikke å leve opp til noe annet enn at vi selv er fornøyd og stolt over det vi driver med.

Hvis dere skal være ydmyke, er det noen andre band dere synes fortjener den tittelen fremfor dere?
- Disko Violente er et veldig fett band. Har ikke hørt noe opptak enda, men de gjorde en svært bra konsert i Trondheim i høst. Ellers må det vel være Jeroan Drive, Dominic, Girl Army eller Sigh & Explode.

Singelen 5th Man on a Dead Man’s Grave ble nylig gitt ut. Hvor langt er dere i arbeidet rundt debutalbumet?
- Mesteparten av materialet er på plass, og vi gleder oss ekstremt mye til å begynne å spille inn. Innspillingen starter i mai, og platen kommer ut tidlig i høst.

Dere har nettopp vært på turné for å promotere nevnte singel, og deriblant spilt flere ganger under Bylarm. Hvordan føler dere det har gått?
- Det var tungt å spille to konserter per dag, men det var absolutt mest kjekt! Vi spilte konserter og koste oss stort på og av scenen. God stemning. Vi er stort sett fornøyd med konsertene vi gjorde.

Dere nevner ofte at mye av engasjementet deres i å spille musikk ligger i at dere kan spre et budskap. Hva er det dere ønsker å formidle?
- Vi spiller først og fremst musikk fordi vi digger det og fordi vi ikke har andre ting som er meningsfylt å holde på med. Det er ikke av vår interesse å stå på scenen og spille sanger som ikke er noen mening i. Vi ønsker å ha låter som enten kan hjelpe oss selv, andre, eller som formidler noe av våre meninger om saker og ting. Vi har ikke et fast mål for hva bandet og alle låtene skal handle om, og som gjennomsyrer alt vi skriver.

Bandet har fått rykte på dere for å ha ekstremt energiske opptredener, i hvert fall for vokalist Sondre sin del. Er dere fylt med aggresjon som tømmes så fort dere trer inn på scenen?
- Jeg tror vi blir aggressive av å stå på scenen og spille, og alt kommer veldig naturlig egentlig. Ellers i hverdagen er vi vel ikke aggressive mennesker i det hele tatt.
Social Suicide på Myspace