Bare noen timer før indierock gruppen Surfer Blood fra Florida skulle holde konsert på Sjøsiden på Øyafestivalen, møtte Musikknyheter.no alle i Surfer Blood utenom vokalisten. Ifølge gruppen er han den mest seriøse og diplomatiske på intervjuer, for resten har helst lyst å spøke og finne på tullesvar som at navnet til bandet kommer fra en eldgammel kinesisk ryggsekk, eller var det ekorn?

- Vi har fått spørsmålet om hvor bandnavnet kommer fra så mange ganger, at vi bare har begynt å dikte opp historier, sier trommisen TJ Schwarz.

Surfer Blood, som forresten ikke surfer, fikk strålende kritikker for Astro Coast som kom ut i år, og kaller seg selv først og fremst for et gitarband. Til tross for at de er relativt nye, har de fått mye hype. Singelen Swim havnet på 37. plass i Pitchforks kåring over 2009s beste låter, og plata kom på 124. plass på Billboard-lista.

- I begynnelsen var vi egentlig bare forvirret, men nå begynner det å komme seg, sier bassist Brian Black.

- Vi startet jo fra grunnen av, så vi er bare veldig takknemlige og ydmyke, legger han til.

Øyafestivalen er første gangen Surfer Blood spiller i Norge, og etter festivalen går turen videre til Gøteborg og Helsinki.

- Vi hadde først en gig i Japan før vi kom til Norge. Alt er på en måte baklengs og kaotisk i Japan, mens her er det mer avslappet, forteller bassisten.

- Vi liker oss veldig godt her, og det er utrolig kult å få spille på samme festival som så mange andre store band.

Pavement er eksempelvis et av bandene Surfer Blood virkelig ser opp til, og Brian fikk omsider hilst på Mark Ibold, bassisten i Pavement.

- Det er veldig rart, for vi blir jo som fnisende småjenter når vi får møte disse bandene, sier Brian.

Dette er det seriøse jeg klarer å få ut av Surfer Blood, før det kalte de musikken sin for smurfemusikk, og vi endte heller opp med å snakke om "celeb crush".

Brian: Jeg likte Ginger Spice.
TJ: Jeg og, eller nei, jeg var forelska i "Classic Spice".
Brian: Haha, det er ingen "Classic Spice"!
Marcos: Eh Posh?
TJ: Ja Posh. Og Pamela Anderson da hun var med i Baywatch.

Keyboardist/perkusjonist Marcos Marchesani avslører at han var forelska i Britney Spears, særlig etter å ha "ramlet" over en pornoside der han så et fake naken Britney-bilde.

Okei...Har dere noen ritualer før dere går på scenen?

- Ja, vi hopper opp og ned og river av oss alle klærne, sier Marcos.
- Nei, det gjør vi ikke, prøver TJ å overbevise.
- Det gjør vi vel!
- Ja ok, men bare på overkroppen.

Surfer Blood på Myspace